Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Yerli turist için ‘ucuz tatil’ bitti

Yerli turist için ‘ucuz tatil’ bitti

Turizmci Kemal Sinan Akyıldız, avro kurunun yüksek olmasının iç piyasayı olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek, “İç piyasa 2016, 2017 yıllarının fiyatlarını maalesef alamayacak. Avro’nun çok yüksek olması yerli turisti ciddi anlamda zorlayacak” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yerli turist için  ‘ucuz tatil’ bitti

Türkiye’nin en önemli tur operatörlerinden FTI Group - Meeting Point Turkey Side Kontrat Müdürü Kemal Sinan Akyıldız, yüksek döviz kuru nedeniyle Türk turist için Akdeniz ve Ege sahillerinde tatil yapmanın artık eski kadar kolay olmayacağını söyledi.

“YAN PAZARLAR” YÜKSELİŞTE

Akyıldız, sezonu gayet iyi girildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: ”Tek sıkıntımız, yurt dışı erken rezervasyonların öne çekilmesi. İnsanlar eskiden ocak ayında aldıkları rezervasyonları bu yıl aralık ayında aldılar. O yüzden ocak ortasından itibaren Batı Almanya’da bir düşüş var. Genel anlamda bakıldığı zaman ‘yan pazarlar’ dediğimiz Slovakya, Kosova, Moldovya, Polonya, Arnavutluk, Macaristan, Çekya gayet iyi gidiyor.”

AVRO İKİYE KATLADI

“Side bölgesinin satışlarının iyi olması, iç piyasayı olumsuz etkileyecek. İç piyasa 2016, 2017 yıllarının fiyatlarını maalesef alamayacak, epey pahalı olacak. Avro’nun çok yüksek olması yerli turisti ciddi anlamda zorlayacak. Otelci, son iyi yıldır olduğu gibi avro fiyatını TL’ye çevirecek. Yani iki katına yakın fiyat yüksek olacak. Hatta bu yüzden ‘talep artsın’ diye taksitlendirmeyi bile 9’a kadar çıkardılar ama ben yine de iç piyasaya ucuz tatil imkanının sunulacağını pek sanmıyorum.”

YÜKSEK İNDİRİMLER OLMAZ

2019 sezonu için hem turist sayısında hem de ciro anlamında çok ciddi artış beklediğini kaydeden Akyıldız, “Benim şahsi fikrim bu yıl 2014 yılının rakamlarını yakalarsak bizim için başarıdır. Eğer bir terslik olmazsa, hem dolduracağımız yatak sayısı anlamında hem de ciro anlamında 2016, 2017 ve 2018’den daha iyi bir sezon yaşayacağımızı düşünüyorum. Çünkü geçen yıl iyi geçtiği için oteller o yüksek indirimleri artık bu yıl kesinlikle vermeyeceklerdir. Bunda da çok haklılar. Çünkü talep var. Özellikle Side’de denize sıfır oteller çok iyi gidiyor. Mart sonunda da Antalya’nın tüm bölgelerinde de satışların artmasını bekliyoruz. Dolayısıyla ciro anlamında da turizmcilerin eli bu yıl biraz rahatlamış olacak” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devlet destek olsun   fiyatları düşürelim

Devlet destek olsun fiyatları düşürelim