Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Yolumuz sevgide birleşti

Yolumuz sevgide birleşti

07 Engel Tanımayan Spor Kulübü ve Lider Kadınlar Platformu,  3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne farkındalık kazandırmak için bir AVM’de, yabancılar korosu dinletisi ve sergi etkinliği düzenledi. Engel Tanımayanlar Dernek Başkanı Bedriye Hilal Gönenç, Yolumuz insanlıkta, sevgide birleşti” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yolumuz sevgide birleşti

Yolumuz sevgide birleşti

07 Engel Tanımayan Spor Kulübü ve Lider Kadınlar Platformu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne farkındalık kazandırmak için bir AVM’de, yabancılar korosu dinletisi ve sergi etkinliği düzenledi. Engel Tanımayanlar Dernek Başkanı Bedriye Hilal Gönenç, yolumuz insanlıkta, sevgide birleşti” dedi.

Engel Tanımayanlar Dernek Başkanı Bedriye Hilal Gönenç, “3 Aralık Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul ediliyor. Böylece engellilerin politik, ekonomik, sosyal ve kültürel hayattaki görünürlüğünü sağlamak, daha rahat bir yaşam sürmeleri için çözüm üretmek, sahip oldukları haklara dair farkındalığı artırmak, yaşadıkları zorluklara son vermek hedefimizdir. Bize Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyorsak yaşadığımız yerin kültürünü dilini tarihini bilmek anlamak için Türk müziğini seçen ve öğreten, Lider Kadınlar Platformu Başkanı Koro şefi Zera Vareldzhi’ye teşekkür ederiz. Antalya’nın kalbinde konser veren ve 07 Engel Tanımayanlar Spor Kulübü’nün engelli ailelerine üyelerine açmış olduğu Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi El sanatları kurslarında yapılan el işi satış sergisinin açılışını gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

“ARAMIZDA FARK YOK”

Başkan Göneç, “Engel olunmadığı takdirde bizde işlerimizi ve hayatın her alanında yer alabildiğimizi göstermek için buradayız.  Değerli MarkAntalya misafirlerimiz yolda arabamızı park ederken kaldırım ve rampa önlerini dikkat edelim. Birgün rampa önüne aracını bırakan biri nedeniyle uzun süre sizin gelmesini beklemek zorunda kalmış yüksek kaldırımdan dolayı düşmüş ve hastanelik olmuştur. Bu nedenle rampa ve kaldırımlara bırakılan araçlar için daha duyarlı olmaya çağırıyoruz.  Kaldırımlarda görme engelli yollarımız da görmeyen arkadaşlarımız için önemli beyaz bastonu onun kılavuzu yolda kimseye ihtiyaç duymadan sosyalleşmesi önemli bir gün derneğimize gelirken yol kenarına bırakılan iş makinesinin bırakılması kafasının yarılmasına acile kaldırılmasına sebep oldu.  Lütfen bakmakla görmek arasında fark varsa bizlerde bakmayalım çevremizdeki Görme engelli arkadaşlarımızı görelim. İşitme cihazı takan arkadaşlarımız sizi duymadığında kulak cihazı taktıkları için sizi duymuyorsa yüz yüze gelmeye çalışıp konuşmayı denemeli işaret dili Öğrenme imkânınız varsa anlaşmak için öğrenin. Zihinsel, Down, otizmli yaşı kaç olursa olsun onlar hiç büyümeyen çocuklarımız onlara sevgiyle ötekileştirmeden bakabilir miyiz? O Ailelerinde sizi rahatsız etme korkusundan evden çıkamama duygusuyla baş başa bırakmamalıyız değil mi? O ailenin de gezmeye hava almaya ihtiyacı var hepimiz insanız. Aramızda hiç farkımız yok Yolumuz insanlıkta, sevgide birleşti” dedi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Başkan Zera: “Rusya, Ukrayna, Tatarstan, Azerbaycan, Kazakistan, Kore, Kırım ve yabancı olarak bizimde katkımız olsun diye bu konseri düzenledik. Biz artık birlikte Engel Tanımayanlarla birçok iş yapmayı istiyoruz. Çünkü bizim hedefimiz bir güzel hayat yaşamak. Elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şahan Hastanede tedavi altında olduğu için etkinlik dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Nizamettin ÖZMEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Araç kiralama hizmeti alınacak

Araç kiralama hizmeti alınacak