Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Gazze'ye gidiyorum diye evden ayrılan genç Suriye'de bulundu

Gazze'ye gidiyorum diye evden ayrılan genç Suriye'de bulundu

İsrail'in Gazze'yi bombalamasının ardından 11 Ekim tarihinde Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki evinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 29 yaşındaki Engin Arslan Suriye'de bir cezaevinde olduğu öğrenildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazze'ye gidiyorum diye evden ayrılan genç Suriye'de bulundu
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

İsrail'in Gazze'yi bombardımanı sırasında duyarsız kalamayarak 11 Ekim tarihinde Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki evinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 29 yaşındaki Engin Arslan'ın ailesi, umutlu bir telefon aldı. Şam'daki Filistin Cezaevi'nden çıkan bir Suriyeli vatandaş, Engin Arslan'ın cezaevinde olduğunu ve hayatta olduğunu ailesine bildirdi. Bu haber üzerine aile, durumu karakol ve savcılıkla paylaşarak yardım talep etti.

Günlerdir ağlamaktan gözlerinde yaş kalmadığını belirten Engin Arslan'ın ablası Emine Yavuz, "Erkek kardeşim 11 Ekim'de evden ayrılarak 'Gazze'ye savaşa gidiyorum' diyerek ayrılmıştı. 16 Kasım'a kadar hiçbir haber alamadık. O gün bize gelen haberle Suriye'nin Şam kentinde cezaevinde olduğunu öğrendik. Ancak orada neler yaşadığını ve nasıl bir durumda olduğunu bilmiyoruz. Dil bilmiyor, bilmediği bir ülkede kendi başına nasıl yaşadığını ve ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, bize yardım edin, lütfen yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu. Ablası, bu zorlu süreçte yaşadıkları sevinç ve karmaşayı anlatarak, "Sevinçten, mutluluktan yıkıldık. İnsanın mutluluktan da yıkılabilirmiş. Şu an için önemli olan kardeşimin durumu ve ne gibi şartlarda bulunduğu. Yardım bekliyoruz, Allah rızası için bize yardım edin" ifadelerini kullandı.

geri gelme

git

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2012 model BMW marka araç

İcradan satılık 2012 model BMW marka araç