Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem “Cumartesi Anneleri ve Diyarbakır Anneleri bir insan hakları meselesidir”

“Cumartesi Anneleri ve Diyarbakır Anneleri bir insan hakları meselesidir”

Avukat Rezan Epözdemir Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) tarafından düzenlenen Bitlis 2. Kitap Fuarı’nda söyleşiye konuk oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Cumartesi Anneleri ve Diyarbakır Anneleri bir insan hakları meselesidir”

BETAV Bitlis 2. Kitap Fuarı’nda, avukat Rezan Epözdemir’in konuşmacı olarak yer aldığı bir söyleşi yapıldı. Katledilen Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin de söyleşiye katıldı. Gültekin, kızının katledilmesine ilişkin dava süreci boyunca avukat Epözdemir’den gördükleri desteğe teşekkür ederek “Siz olmasaydınız baş edemezdik” dedi.

“ACILARDA ORTAKLAŞABİLEN BİR GELENEKTEN GELİYORUZ”

BETAV İstanbul Şube Başkanı Hasan Dalkıran'ın Cumartesi Anneleri ve Diyarbakır Anneleri’nin birleşmesi hakkındaki sorusunu yanıtlayan Epözdemir, şunları söyledi:

"Diyarbakır Anneleri de Cumartesi Anneleri de bizim için kıymetlidir. Acılarda ortaklaşabilen bir gelenekten geliyoruz. Burada yakışıksız olan, bu iki grubun feryadını ve hak arama mücadelesini ideolojik perspektife oturtmaya çalışan bakış açısı. Bu bir demokratik hak arama mücadelesidir. İnsan hakları meselesidir. Ben iki tarafın birleşmesi için vicdani kanaatimi ortaya koyacağım."

“DEMOKRATİKLEŞMEYİ SAVUNMAK GEREKİYOR”

Söyleşinin moderatörü tiyatrocu Hasan Özgün ise konuşmasında “Bir hukuk tartışması yürütürken meselenin dönüp dolaşıp kadınlara gitmesi, daha cüretkâr tartışmalarda ise meselenin dönüp dolaşıp Kürtlere, Alevilere, işçilere, yoksullara dönmesi tesadüf olmasa gerek. Tek başına bu davalarla tek tek mücadele etmek yetmiyor. Demokratikleşmeyi de savunmak gerekiyor” dedi.

FUAR BUGÜN SONA ERİYOR

2'nci BETAV Bitlis Kitap Fuarı; Işıl Işık, Perihan Yücel, Hasan Dalkıran, Servet Zülfikar Cengiz Şağban, Vehbi Vakkasoğlu söyleşileri ve Grup Arafane konseriyle bugün sona erecek.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YSP ve HDP’nin Parti Meclisleri seçim sonuçlarını değerlendirdi

YSP ve HDP’nin Parti Meclisleri seçim sonuçlarını değerlendirdi