Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Çiçekçiler umutlu değil

Çiçekçiler umutlu değil

Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı Alim Uysal, belediyelerin esnaftan yana bir tutum sergilemediğini “İlan ve reklam, çevre ve temizlik vergisi veren suyundan vergi aldıkları esnafı kollamak gibi bir çabaları yok” diyerek vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çiçekçiler umutlu değil

Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı Alim Uysal, seyyar satıcıların 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi ve diğer özel günlerde daha çok arttığına dikkat çekti. Uysal konuyla ilgili olarak , “14 Şubat’ta kaçak şekillerde çiçek satışı kanayan bir yara bizim için. Seçim havası ortamına girilmeden de belediyelerin bunlarla ilgili mücadelesi zaten zayıftı.  Seçim yaklaştı mevcut popülizmle birlikte bu dönemde de belediyelerden kaçakla mücadele etmesini beklemiyorum” dedi

BELEDİYELER İDRAK ETMELİ
Uysal belediyelerin esnaftan yana bir tutum sergilemediğini şu cümlelerle aktardı:
 “ Kaçak çiçek satışına  itibar etmiyorlar. İlan ve reklam vergisi, vergisi çevre ve  temizlik vergisi veren suyundan vergi aldıkları esnafı kollamak gibi bir çabaları yok. Bu aslında ülke ekonomisine zarar. Antalya ekonomisine zarar verdiğini belediyeler artık idrak etmeli. Maalesef siyaset yaklaşımı bu dönem içerisinde kem küm gösterecek”
Uysal, kaçak çiçek satışı yanı sıra marketlerde de çiçek satışlarının yapılmasının Antalya ekonomisine zarar verdiğini vurguladı.

HAZIRIZ AMA BİR BEKLENTİMİZ YOK

 Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı Alim Uysal yağış ve fırtınanın da çiçekçileri olumsuz eklediğini hatırlatarak, “Havaların soğuk olmasıyla birlikte ürünün tam yetişmemesi ürün zayiatına ve ürünün az olmasına neden oldu. Bu yüzden dolayı arz talep dengesini bozdu. Kendi Ülkemizde yetiştirebildiğimiz ürünleri ithal etmek mecburiyetinde kalıyoruz” dedi.
Uysal son olarak Antalya’da ki çiçekçilerin sevgililer gününe hazırlandığını söylerken,  “Gerek ekonomik şartlar olsun gerekse çiçek kültürünün ülkemizde az olması sebebiyle çok umutlu değiliz.  İnternet üzerinden çiçekçi olmayan sitelerin satış yapması,  marketlerin özel günlerde kısa gün kari gözüyle bakarak ürünleri piyasaya sürmesi sektörde olumsuz bir hava oluşturdu. Açıkçası hazırlığımızı yaptık ama çok büyük bir beklenti içerisinde değiliz” dedi.  Dilara AÇİKYİLDİZ

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yerli turist için  ‘ucuz tatil’ bitti

Yerli turist için ‘ucuz tatil’ bitti