Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'nın fethi coşkulu kutlanacak

Antalya'nın fethi coşkulu kutlanacak

Antalya'nın fethinin 812'nci yılı, 'Antalya'da Türk-İslam Medeniyetinin İzleri' temasıyla 1-5 Mart'ta, Runatolia, SOLO Türk gösterisi, konser, konferansların yer aldığı çok sayıda etkinlikle kutlanacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'nın fethi coşkulu kutlanacak

Antalya'nın fethinin 812'nci yılı, 'Antalya'da Türk-İslam Medeniyetinin İzleri' temasıyla 1-5 Mart'ta, Runatolia, SOLO Türk gösterisi, konser, konferansların yer aldığı çok sayıda etkinlikle kutlanacak.

Antalya'nın fethinin 812'nci yılı dolayısıyla 1-5 Mart'ta gerçekleştirilecek kutlamaların tanıtım toplantısı, tarihi Antalya Mevlevihanesi'nde yapıldı. Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Acar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Adım Adım Yardımseverlik Platformu Antalya Sorumlusu İrfan Ozan Ongun, TerraCity AVM Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Altınok, Turset Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu, Antalya Fraport TAV Genel Müdürü Deniz Varol, Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Terkan Demir katıldı

1-5 MART TARİHLERİ ARASINDA

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplantıda yaptığı konuşmada Antalya'da fetih kutlamalarının bu yıl üçüncüsünün gerçekleştirileceğini hatırlatarak, "1-5 Mart tarihleri arasında beş gün sürecek olan fetih kutlamaları bir şehrin ruhunu yaşatma adına oldukça değerli. Bu yıl seçtiğimiz 'Antalya'da Türk-İslam Medeniyetinin İzleri' temasının da bu düşünceye hizmet ettiği kanaatindeyim" diye konuştu.

SOLO TÜRK GÖSTERİSİ

Fetih programlarının büyük ilgi göstereceğine inandığını vurgulayan Türel, "Fetih heyecanı tüm şehre yayılacak. 3 Mart Pazar günü Runatolia koşusu ile devam edecek kutlamalar, Sahil Antalya Yaşam Parkı'ndaki halk yürüyüşü ve etkinliklerle sürecek. Mehterle, kılıç kalkanla, okçuluk gösterileriyle atamızı yad ederken hiç şüphesiz her yıl olduğu gibi SOLO TÜRK gösterisi göğsümüzü kabartacaktır. Ayrıca sevilen sanatçı Uğur Işılak'ın konseri de kutlamalara renk katacak" dedi.

11 BİN KİŞİ KOŞACAK

Toplantıda konuşan Turset Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu, kutlamalar kapsamında bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek ve 3 gün sürecek Uluslararası Antalya Maratonu Fetih Koşusu'nda (RUNATOLIA) halk koşusu, minik adımlar, yüksek topuk koşusu, maraton gibi yarışların yapılacağını söyledi. Runatolia'nın Antalya'nın marka değerine katkı sağladığına dikkati çeken Emeklioğlu, "Bu yıl organizasyona yaklaşık 11 bin koşucunun katılmasını bekliyoruz" dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aynı sokakta iki kaldırım!

Aynı sokakta iki kaldırım!