Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Ulusal Staj Programı Nedir? Ulusal Staj Programı Başvuru Şartları

Ulusal Staj Programı Nedir? Ulusal Staj Programı Başvuru Şartları

Ulusal Staj Programı nedir? Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatılan Ulusal Staj Programı ile gençler, kamu ve özel sektör kuruluşlarında staj yapma imkânı elde ediyor. İşte Ulusal staj programı başvuru şartları!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ulusal Staj Programı Nedir? Ulusal Staj Programı Başvuru Şartları
KAYNAK: Haber Merkezi

Ulusal Staj Programı nedir? Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatılan Ulusal Staj Programı, gençlerin kamu ve özel sektör kuruluşlarında staj yapma fırsatı yakaladığı önemli bir kariyer programıdır. Fırsat eşitliği ve liyakat esaslarına göre düzenlenmiş olan bu program, gençlerin iş dünyasına adım atmadan önce deneyim kazanmalarına olanak sağlar.

Ulusal staj programı nedir?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatılan Ulusal Staj Programı (USP), gençlerin kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarında staj yapma imkânı elde etmelerini sağlıyor. Bu program, fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak hazırlanmış olup, gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmayı ve kariyer fırsatlarına erişimlerini kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Program sayesinde staj olanakları sadece zorunlu staj gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp, tüm bölümlere yaygınlaştırılmaktadır.

Ulusal staj programı'na Kimler başvurabilir?

Türkiye, KKTC ve yurt dışındaki üniversitelerde eğitimine devam eden ve not ortalaması 4 üzerinden en az 2 olan öğrenciler, Ulusal Staj Programı'na başvuru yapabilir. Başvurabilecek öğrenciler şunlardır:

  • Örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri
  • Örgün eğitim veren ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri
  • Yurt dışında yüksek lisans veya doktora yapan Türk vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler

Ulusal staj programı'nın Başvuru süreci

Ulusal Staj Programı'na başvurular, öğrencilerin eğitim hayatı boyunca sergiledikleri performans, akademik başarılar ve sanatsal, sosyal ya da sportif yeterliliklerine göre değerlendirilir. Bu süreç, tamamen şeffaf ve izlenebilir bir şekilde yürütülmektedir. Staj teklifleri ise öğrencilere, kimlik ve üniversite bilgileri gizli tutularak, yalnızca başarı puanlarına göre işverenler tarafından sunulmaktadır.

Ulusal staj programı'nın sağladığı avantajlar neler?

Ulusal Staj Programı, sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da büyük ilgi görmekte ve OECD tarafından dört kez örnek uygulama olarak gösterilmiştir. Program, gençlerin henüz öğrenciyken iş hayatını deneyimlemelerine olanak tanırken, kariyer farkındalığı kazanmalarına da katkı sağlar. Ayrıca, programa katılan öğrenciler, staj yaptıkları kurumlarda gelecekte iş imkânı bulabilme fırsatını da elde ederler.

Ulusal staj programı Başvuru şartları

Başvuru yapacak öğrencilerin belirli koşulları karşılaması gerekmektedir. Özellikle lisans ve ön lisans öğrencileri için not ortalamasının 2'nin üzerinde olması beklenir. Bu şartı sağlayamayan öğrenciler için işverenlerin staj tekliflerini iptal edebileceği belirtilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor Adana Demirspor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Antalyaspor Adana Demirspor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?