Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Muleka kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Hangi takıma transfer oldu?

Muleka kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Hangi takıma transfer oldu?

Genç futbolcu Jackson Muleka kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Hangi takıma transfer oldu? Genç futbolcuyla ilgili merak edilen soruların yanıtları bu haberde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muleka kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Hangi takıma transfer oldu?
KAYNAK: Haber Merkezi

Jackson Muleka, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin genç ve yetenekli forvet oyuncusu, Beşiktaş'tan Suudi Arabistan ekibi Al-Kholood’a kiralandı. İşte Muleka'nın kariyeri ve transfer süreci hakkında bilmeniz gerekenler...

Muleka kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Jackson Muleka Kyanvubu, 4 Ekim 1999 tarihinde Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde doğdu. Forvet pozisyonunda oynayan Muleka, kariyerine ülkesinde başladı ve yetenekleri sayesinde kısa sürede Avrupa futbolunun dikkatini çekti.

Standard Liège Dönemi

Muleka, 6 Eylül 2020 tarihinde Belçika'nın köklü kulüplerinden Standard Liège'e transfer oldu. Bu kulüpte oynadığı 54 maçta 15 gol ve 4 asistlik performans sergileyerek yeteneklerini Avrupa sahnesinde kanıtladı. Ancak, Muleka'nın kariyerindeki en büyük çıkış, Süper Lig'e transferiyle gerçekleşti.

Kasımpaşa Dönemi

2021-22 sezonunun devre arasında, Muleka Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'ya kiralandı. Burada oynadığı 14 maçta 12 gol ve 5 asist yaparak dikkatleri üzerine çekti. Bu performansı, Süper Lig devlerinden Beşiktaş'ın ilgisini çekti ve Muleka, 7 Temmuz 2022 tarihinde Beşiktaş ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Beşiktaş Kariyeri

Beşiktaş formasıyla ilk maçına 6 Ağustos 2022'de Kayserispor karşısında çıkan Muleka, 21 Ağustos 2022'de Fatih Karagümrük maçında siyah-beyazlı formayla ilk golünü attı. İlk dört maçında dört gol atarak lige iyi bir başlangıç yapan Muleka, sezonun geri kalanında performansını devam ettiremedi. 2022-23 sezonunda toplamda 32 maçta 6 gol ve 1 asistlik performans gösterdi.

Muleka Hangi Takıma Transfer Oldu?

2024-25 sezonu öncesinde, Muleka Suudi Arabistan takımlarından Al-Kholood’a kiralandı. Beşiktaş Kulübü, Muleka'nın geçici transferini resmî olarak duyurarak, oyuncuya yeni kulübünde başarılar diledi.

Millî Takım Kariyeri

Muleka, Kongo DC millî takımı ile ilk maçına 13 Ekim 2019'da Fildişi Sahili'ne karşı oynanan hazırlık maçında çıktı. Millî takımdaki ilk golünü ise 22 Eylül 2019'da 2020 Afrika Uluslar Şampiyonası elemeleri kapsamında Orta Afrika Cumhuriyeti'ne karşı attı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mike Lynch'in Kızı Kimdir? Neden Öldü?

Mike Lynch'in Kızı Kimdir? Neden Öldü?