Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Genel Antalya Barosu'nda dörtlü yarış! Yarışta kim önde?

Antalya Barosu'nda dörtlü yarış! Yarışta kim önde?

Antalya Barosu’nun seçimlerinde aday olmayacağını aylar önce açıklayan Başkan Hüseyin Geçilmez’e karşın şimdilik Cenk Soyer ile birlikte başkanlığa 4 aday var.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Barosu'nda dörtlü yarış! Yarışta kim önde?
MUHABİR: Kamer Durdu


Antalya Barosu’nun 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak seçimlerinde aday olmayacağını aylar öncesinde açıklayan Başkan Hüseyin Geçilmez’e karşın şimdilik baro başkanlığına Av. Alper Köleoğlu, Av. Ali Çağdaş Bozaner, Av. Cenk Soyer ve Av. Mücahit Gündoğdu aday.

Cenk SOYER 

Alper KÖLEOĞLU 

Ali Çağdaş BOZANER 

1926’da kurulan Antalya Barosu’nun en uzun başkanlığını yapan 1926-1950 yıllarında görev yapan Kazım Azmet olurken baronun en kısa görev yapan Başkanı ise Aktan Güra oldu. Güra, 1979-1980 arasında görev yaptı. Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, baronun 20. Başkanı olurken, 21. Başkanının kim olacağı merak konusu oldu. 

Mücahit GüNDOĞDU


SOYER AZ FARKLA KAYBETMİŞTİ  


Antalya Barosu için 4 isim adaylığını açıklasa da 1 ismin listesinin olmadığı, yarışın Cenk Soyer ile Ali Çağdaş Bozaner arasında geçeceği söyleniyor. Hüseyin Geçilmez, 2021’den beri Baro Başkanlığı yaparken, seçimde aday olmayacağını açıklamıştı. 2022 yılı Ekim ayında yapılan son seçimlerde Hüseyin Geçilmez 1.894 oy alarak yeniden başkan olmuş, en yakın rakibi ise Cenk Soyer olmuştur. Soyer, mevcut Başkan’a karşı 1.388 oy almıştı. 

DEDEDEN OĞULA VE TORUNA BAYRAK YARIŞI  


Cenk Soyer’in büyük dedesi Antalya’nın ilk avukatlarından Avukat Üstün Soyer.  Osmanlı dönemi avukatı Üstün Soyer, Cumhuriyet dönemiyle beraber avukatlık mesleğini sürdürürken, Üstün Soyer’den sonra bayrağı oğlu Turgay Soyer devralır. Turgay Soyer’in ardından bayrak bu kez Üstün Soyer’in torunu Cenk Soyer’e geçer.

Cenk Soyer son seçimlerde “Avukatlık mesleği herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Tarihin başından beri sistem eleştirisi mesleğidir. Antalya Barosu’nun geçmişinden aldığımız deneyim ve tecrübeyle kesinlikle susmadan yolumuza devam edeceğiz” diyerek yola çıkmış ve ciddi bir oy almıştı. 

SOYER'İN LİSTESİNDE KİMLER VAR? 

Cenk Soyer'in paylaştığı yönetim kurulu aday listesi şöyle: Yasemin Sönmez, Özkan Şenyurt, Pınar Gürpınar Yıldız, İsmail Gürocak, Seray Yörük, Ali Görgülü (Alanya), Abdullah Çakacı, Ayşegül Tarakçı Bulut (Manavgat), Mehmet Üstün, Ceren Sultan Karakaya. Soyer'in 10 kişilik listesinin yarısının kadın olması dikkat çekerken, yönetimin genç olduğu da gözlemlendi. 

1984 Antalya doğumlu olan Cenk Soyer, 2008 yılından beri avukatlık yapıyor. 2016 yılından itibaren Antalya Barosu yönetiminde sayman ve başkan yardımcısı olarak görev aldı. 

ANTALYA BAROSU'NUN ÖNCEKİ BAŞKANLARI 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Okul alışverişinde kırtasiye ürünleri seçimine dikkat!

Okul alışverişinde kırtasiye ürünleri seçimine dikkat!