Bu eğitim programı, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin tarafından yürütülen bir proje olarak hayata geçirildi.
Eğitime Türkiye'nin farklı üniversitelerinden lisansüstü seviyede araştırmalarına devam eden 20 kursiyer katıldı. Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi İİBF Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü'nde öğrenim gören 5 lisans öğrencisi de yardımcı personel olarak etkinliğe katkı sağladı.
Eğitim süreci boyunca, Kastamonu Üniversitesi yanı sıra Türk-Alman Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden gelen uzman 18 akademisyen, genç araştırmacılara girişimcilik, iş fikri geliştirme, pazarlama, dijital pazarlama, teknokent yapısı, fikri sınai mülkiyet hakları, finansal okuryazarlık, yönetimde güncel paradigmalara, finansal destek mekanizmalarına ve dijital dönüşüm teknolojilerine dair teorik eğitimler verdi.
Ardından, kursiyerler iş planları ve iş modeli kanvasları hazırlamak için uygulamalı çalışmalar yaptılar. Hazırladıkları iş modeli kanvasları üzerinden iş fikirlerini jüri önünde sunarak değerlendirdiler.
Etkinliğe katılan tüm kursiyerler, katkılarından dolayı etkinliğe destek veren personele teşekkür etti ve bu tür etkinliklere katılmanın mutluluğunu dile getirdi. Ayrıca, ürettikleri iş fikirlerini marka ve patent tescil süreçlerine, BİGG 1512 projelerine başvurma veya ürünlerini ticarileştirme konularında önemli bir adım attıklarını vurgulayarak etkinliğin sürdürülebilirliğinin önemine dikkat çektiler.