"Gelinim Mutfakta" programında sunulan Akçaabat Köfte ve Mısır Ekmeği tarifi, izleyicilerin büyük ilgisini çekiyor. Akçaabat Köftesi, Trabzon'un meşhur lezzetlerinden biri olup, Mısır Ekmeği ile birleştiğinde eşsiz bir tat sunar. Peki, bu lezzetli tarifi evde nasıl yapabiliriz? İşte detaylar...

Akçaabat Köfte ve Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?

Akçaabat Köfte Malzemeleri:

  • 500 gr dana kıyma
  • 100 gr yağlı kuzu boşluk eti
  • 3-4 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı galeta unu (ya da ekmek kırıntısı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/4 çay kaşığı pul biber
  • 1/4 su bardağı soğuk su

Mısır Ekmeği Malzemeleri:

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu

Akçaabat Köfte Tarifi:

  1. Köfte Harcını Hazırlayın:

    Sigaraya büyük zam! Yeni fiyatlar cep yakıyor Sigaraya büyük zam! Yeni fiyatlar cep yakıyor
    • Bir kapta kıyma, kuzu eti, rendelenmiş sarımsak, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi karıştırın.
    • Soğuk suyu ekleyip yoğurun. Köfte harcı homojen ve yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
    • Harcı 10 eşit bezeye ayırın ve yuvarlayın. Köfteleri avuçlarınızın arasında bastırarak şekillendirin.
  2. Köfteleri Kızartın:

    • Köfteleri orta ateşte tavada kızartın. Her iki tarafını da iyice pişirin ve servis tabağına alın.

Mısır Ekmeği Tarifi:

  1. Mısır Ekmeği Hamurunu Hazırlayın:

    • Bir kapta mısır unu, yoğurt, ılık su, tuz, şeker ve kabartma tozunu çırpın.
    • Pürüzsüz ve kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın.
    • Yağlanmış bir kek kalıbına hamuru dökün.
  2. Ekmeği Pişirin:

    • Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
    • Mısır ekmeği piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Sunum:

  • Tavada kızarttığınız köfteleri servis tabağına alın.
  • Dilimlenmiş mısır ekmeğinin yanında sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları:

  • Köfte harcını yoğururken çok fazla yoğurmayın, aksi takdirde köfteler sertleşebilir.
  • Mısır ekmeği hamurunu çok fazla çırpmamaya özen gösterin, aksi takdirde ekmek kabarmaz.
  • Köfteleri kızartırken yağ çok fazla ısınmasın, aksi takdirde köfteler yanabilir.
  • Mısır ekmeğini servis etmeden önce dilimlemek için ekmek bıçağı kullanın.
Kaynak: Haber Merkezi