Türkiye'nin Aksaray, Konya ve Ankara illeri arasında yer alan ve ülkenin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü, algler ve bakteriler sayesinde pembe renge büründü. Özellikle yaz aylarında sıcağın ve tuzun artışıyla alglerin ürettiği renkli maddeler, gölü pembe ve beyaz bir renk şölenine dönüştürüyor.

Bu görsel şölen, havadan bakıldığında "pembe beyaz" olarak gözler önüne seriliyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Tuz Gölü, özellikle yaz aylarında alglerin ve bakterilerin etkisiyle renk değiştiriyor. Algler, yazın artan sıcaklık ve tuz oranıyla birlikte renkli maddeler üreterek güneşin zararlı ışınlarından korunuyor. Bakterilerin aşırı üremesi ise gölün rengini pembe veya kırmızıya dönüştürüyor. Kışın buz mavisi, yazın ise beyaz rengiyle bilinen Tuz Gölü, bu yıl "pembe beyaz" cümbüşe sahne oldu.

Tuz Gölü'ne gelen ziyaretçiler, sadece görsel bir şölenle karşılaşmıyor, aynı zamanda ortopedik rahatsızlıklarına şifa arıyor. Vatandaşlar, vücutlarını tuzlu kuma gömerek tedavi olma yoluna gidiyor. Özellikle eklem ağrıları ve romatizma gibi rahatsızlıkları olanlar, tuzlu kumdan fayda sağladıklarını belirtiyor.

Ailesiyle birlikte Tuz Gölü'ne gelen Hüsnü Koç, "Daha önce hiç gelmedim. Yolum Ürgüp'e düşmüştü ve kalabalığı gördüm. İnternette de görüyordum, gerçekten güzel bir yer. Ayaklarımızın tuza ve suya basması sağlık açısından da güzel bir şey" dedi.

Tuz Gölü'nü ziyaret edenler arasında Güneydoğu Asya'dan gelen birçok turistin de bulunduğu gözlemlendi. Bu turistler, gölün benzersiz manzarası ve şifa dolu ortamından faydalanmak için Tuz Gölü'ne akın ediyor.