Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak 10 geleneksel çorba tarifi
Buz gibi havada bir kase sıcak çorbayı kim istemez! Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak 10 geleneksel çorba tarifini haberimizde derledik.
Çankırı Cimcik Hamuru Çorbası
Çankırı Cimcik Hamuru Çorbası; buğday unu, yumurta, tuz ve su ile hazırlanan hamurun 1 mm kalınlığında açılıp kare şeklinde kesildikten sonra fiyonk şeklinde katlanarak pişirilmesi, üzerine sarımsaklı yoğurt eklenerek karıştırılması ve tereyağında pişirilen yumurta eklenmesi suretiyle üretilen çorbadır. Servis yapılırken üzerine, erimiş tereyağı-toz biber karışımı dökülür. Çankırı Cimcik Hamuru Çorbasının porsiyonu, 250 g’dır. Çankırı Cimcik Hamuru Çorbası, coğrafi sınırda 'cümcük hamuru çorbası' olarak da biliniyor.