Hatay'ın Samandağ ilçesinde yetişen Samandağ biberi, kilo verme hedefi olan bireyler için metabolizmayı hızlandırıcı, tokluk hissi sağlayıcı ve birçok sağlık yararı sunan bir alternatif olarak öne çıkıyor. Diyetisyen onaylı bu biber çeşidi, dengeli bir beslenme programında yer alabilir ve sağlıklı yaşamı destekleyebilir. 

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yetişen ve kilo verme amacıyla tercih edilen Samandağ biberi, sağlık uzmanları tarafından metabolizma hızlandırıcı özellikleri ve birçok faydası nedeniyle öneriliyor. Uzun, etli ve koyu renkli yapısıyla dikkat çeken Samandağ biberi, sadece acılığıyla değil, aynı zamanda içerdiği kapsaisin maddesi sayesinde birçok sağlık yararı sunuyor.

Samandağ biberi, kilo verme hedefi olan bireyler arasında popülerlik kazanmış durumda. Diyetisyen Lale Nesil'e göre, kapsaisin maddesi, Samandağ biberinin içerisinde bulunan metabolizmayı hızlandırıcı bir etkiye sahip.

Diyetisyen Lale Nesil, Samandağ biberinin içerdiği kapsaisin maddesinin metabolizmayı hızlandırma, tokluk hissi sağlama ve yağ doku oluşumunu engelleme özelliklerine vurgu yaptı. Ayrıca, acılı biberin endorfin hormonu salgılayarak doğal bir ağrı kesici etkisi olduğunu belirtti. Samandağ biberinin antioksidan içeriğinin kalp sağlığı ve kanserle mücadelede önemli bir rol oynadığını ifade etti. Diyetisyen Nesil, tüketimde aşırıya kaçılmamasını ve günde 2-3 adeti geçmemeye özen gösterilmesini önerdi.

Yapılan çalışmalar, kapsaisin maddesinin vücuda tokluk hissi vererek yağ doku oluşumunu engellediğini ortaya koyuyor. Ayrıca, kapsaisin maddesi endorfin hormonu salgılayarak doğal bir ağrı kesici etkisi yaratıyor. Samandağ biberinin içerdiği antioksidanlar, kalp hastalıkları ve çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu etkiye sahip. C vitamini içeriği yüksek olan Samandağ biberi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Öte yandan 29 yıldır çiftçilik yapan Güney Saknılı, Samandağ biberinin ata tohumundan yetiştirildiğini ve tadıyla aromasının diğer biber çeşitlerinden farklı olduğunu belirtti. Güney Saknılı, Samandağ biberinin güzlük ve baharlık olarak iki farklı mevsimde yetiştiğini ve çeşitli hastalıklara karşı toprağın özel olarak hazırlandığını açıkladı.