Burdur’un Bucak ilçesinde yer alan Anadolu Sığla Ormanı Tabiatı Koruma Alanı, sonbaharın gelişiyle birlikte adeta bir renk cümbüşüne sahne oluyor. Yalnızca özel izinle girilebilen bu ender ekosistem, görsel şöleniyle büyülüyor.

Dünya genelinde yalnızca dört türü bulunan sığla ormanlarından biri, Burdur ve Muğla’da yer alan Anadolu Sığla Ormanı. 

Burdur'un Bucak ilçesi Kargı Köyü sınırları içerisinde bulunan bu orman, özel statü nedeniyle yalnızca bilimsel ve akademik çalışmalara açık.

Sığla Ormanı, dünya çapında ender görülen Anadolu Sığla Ağacına (Liquidambar orientalis) ev sahipliği yapıyor. 

Burdur-Isparta-Antalya sınırının kesim noktasında yer alan bu alan, 1987 yılında “Tabiatı Koruma Alanı” statüsüne alınmış ve toplamda 83,82 hektarı kapsıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı DKMP ekipleri, bu büyüleyici doğal mirası 7/24 koruma altında tutuyor.

Sonbaharın gelişiyle Sığla Ormanı Tabiatı Koruma Alanı’nda sarı ve kızıl tonlar hakim oluyor. 

Ormandaki yaprak dökümü ve doğanın renkten renge bürünüşü, dron görüntüleriyle havadan izlendiğinde adeta bir yağlı boya tablosunu andırıyor.

DKMP Burdur Şube Müdürlüğü Bucak Şefi Ahmet Küçükyaman, alanın önemine dikkat çekerek, “Sığla Ormanı toplamda 83,82 hektar büyüklüğünde ve Sığla ağacının kapladığı alan ise 6 bin metrekareyi bulmaktadır. Dünyada ABD, Çin, Güney Kore ve Türkiye’de bulunan bu tür, yalnızca Anadolu’ya özgüdür,” dedi.

Sığla Ormanı'ndan çekilen dron görüntüleri, sonbaharın tüm güzelliklerine tanıklık etmek isteyenler için büyüleyici bir görsel şölen oluşturuyor.