Adana'da açılan Çukurova Biyoçeşitlilik Tanıtım Merkezi, zengin biyoçeşitliliği tanıtmak ve koruma bilincini artırmak amacıyla 2 ayda 300 binden fazla ziyaretçi ağırladı.

Merkez, Adana'nın Çukurova ilçesinde 39 memeli, 41 kuş, 24 sürüngen, 24 amfibi, 10 kelebek, 12 odunsu gövde ve 25 bitki canlandırması dahil olmak üzere toplam 175 türü tanıtıyor. 

24 Mayıs'ta Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla açılan merkez, ziyaretçilerine Çukurova ve yakın bölgelerin biyoçeşitliliği hakkında bilgi edinme fırsatı sunuyor. 

Ayrıca, interaktif eğitim alanları, belgesel gösterim salonu ve kütüphane gibi imkanlar da mevcut.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Faruk Atmaca, merkezin biyoçeşitlilik konusundaki farkındalığı artırmayı hedeflediğini belirtiyor. 

Atmaca, 'Son yüzyılda sanayileşme, nüfus artışı ve habitatların bölünmesi gibi etkenler biyoçeşitliliği olumsuz etkiledi. Bu nedenle biyoçeşitliliğin önemi daha da anlaşıldı. Tarım ve Orman Bakanlığımız, 81 ilde ‘Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi' kapsamında çalışmalar yaptı ve Çukurova'da bu merkezin kurulması kararlaştırıldı' dedi.

Merkez, iki ayda 300 bin ziyaretçiyi ağırlarken, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmalar sayesinde okullar açıldığında ziyaretçi sayısının artması bekleniyor. 

Atmaca, 'Amacımız, çocuklara doğa sevgisini aşılamak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okullar açıldığında öğrencilerimizi burada ağırlayacağız' şeklinde konuştu.

Merkezi çocuklarıyla birlikte ziyaret eden Mustafa Karakuş, merkezin eğitici ve öğretici bir yer olduğunu belirterek memnuniyetini dile getirdi.

Ziyaretçiler, merkezin sunduğu eğitim imkanları ve biyoçeşitliliğe dair bilgiler sayesinde doğa koruma bilincini artırıyor.