Adana'da aşırı sıcaklar soğuk baklava talebini patlattı! Soğuk baklava nasıl tüketilmeli?
Adana'da yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte tatlı ustalarının hazırladığı 'soğuk baklava'ya olan talep yükseldi. Tatlı ustaları, soğuk baklavanın taze tüketilmesi gerektiğini ve dışarıda bırakılmamasını öneriyor.
Kaynak: İHA
Türkiye'nin en sıcak şehirlerinden biri olan Adana, yaz aylarında 35 dereceyi aşan sıcaklıklarla mücadele ediyor. Nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık 50 dereceyi buluyor. Bu nedenle, Adanalılar yemek yerken dahi serinleten lezzetler arayışında. Adana'da uzun yıllardır hizmet veren Tatlıcı Köse'de soğuk baklava satışları, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte büyük bir artış gösterdi.