Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ehliyet yenileme sürelerine ilişkin son tarih yaklaşıyor. Zaman yaymak yerine, yoğunluk yaşanmaması için ehliyet sahiplerinin erkenden yenileme işlemlerini gerçekleştirmeleri önem arz ediyor.

Erken Yenile, Ceza Almaktan Kaçın:

Ehliyetini yenileyenlerin sürelere dikkat etmesi ve ceza almamak için işlemlerini zamanında yapmaları büyük önem taşıyor. Süreleri kaçırmamak için ehliyet sahipleri bu detaya dikkat etmelidir.

Ehliyet-1

Değişim Tarihi Belli Oldu:

Kimlikler için değiştirme tarihi olmazken, ehliyetler için son değiştirme tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlendi.

Yenidoğan Çetesi Nedir? Yenidoğan Bebek Çetesi Olayı Nedir? Neden Gündemde? Yenidoğan Çetesi Nedir? Yenidoğan Bebek Çetesi Olayı Nedir? Neden Gündemde?

Eski Ehliyetler İçin Geri Sayım Başladı:

Eski ehliyetlerin yenisiyle değiştirilmesi için sadece 11 ay kaldı. Sağlık raporu alındıktan ve harçlar yatırıldıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'nden randevu alarak kısa sürede yeni ehliyet, verilen adrese kargolanıyor. Arada geçecek ehliyetsiz süre için de geçici evrak veriliyor ve yeni ehliyet teslim edildikten sonra bu evrak imha edilebilir.

Yenilenmiş Ehliyet Süreleri:

Yenilenmiş ehliyetlerin genel süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir. Ancak bazı ehliyet sınıfları için bu süre 5 yıl olarak belirlenmiştir. Ehliyet sahipleri, sınıflarına göre süreleri göz önünde bulundurmalıdır.

Editör: Esra Köksal Tarı