Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Türkiye’nin Tarım Sigortaları Deneyimi Türk Devletleriyle Paylaşılacak

Türkiye’nin Tarım Sigortaları Deneyimi Türk Devletleriyle Paylaşılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye ve Kazakistan arasında imzalanan 4 yeni anlaşmanın yanı sıra Türk Devletleri Teşkilatı ülkelerinde tarım sigortaları sisteminin kurulması hedefini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye’nin Tarım Sigortaları Deneyimi Türk Devletleriyle Paylaşılacak
KAYNAK: AA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kazakistan Tarım Bakanı Aidarbek Saparov ve heyetiyle gerçekleştirdiği toplantıda, iki ülke arasındaki tarımsal işbirliğini daha da ileriye taşımak amacıyla önemli adımlar attıklarını duyurdu. Toplantı sonrasında, Türkiye ve Kazakistan arasında tarım alanında dört önemli işbirliği anlaşması imzalandı.

Tarımsal İşbirliği Anlaşmaları

İmzalanan anlaşmalar, iki ülke arasındaki tarımsal işbirliğini güçlendirmek amacıyla çeşitli projeleri kapsamaktadır:

  • Tarımsal Araştırma ve İşbirliği Protokolü: Türkiye Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile Kazakistan Ulusal Tarım Bilimleri Eğitim Merkezi arasında imzalandı.
  • Uluslararası Bilimsel ve Pratik İşbirliği Protokolü: Kazakistan Tarım Bakanlığı Ulusal Tarım Bilimleri Eğitim Merkezi ile Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği arasında.
  • Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolü: Kazakistan Ulusal Tarım Bilimleri Eğitim Merkezi ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında.
  • Devlet Destekli Tarım Sigortaları Niyet Beyanı: Türkiye ve Kazakistan Tarım Bakanlıkları arasında.

Yumaklı, bu anlaşmaların, iki ülke arasındaki tarımsal ticaretin ve karşılıklı tecrübe aktarımının gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Yumaklı, Türk Devletleri Teşkilatı ülkelerinde tarım sigortaları sisteminin kurulması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Azerbaycan ve Özbekistan ile başlatılan bu çalışmaların, nihai hedef olan Türk Devletleri Teşkilatı Tarım Sigortaları Birliği kurulmasına zemin hazırlayacağını belirtti.

Ticaret Hacmi

Geçen yıl Türkiye ve Kazakistan arasındaki ticaret hacminin 6,5 milyar doları geçtiğini belirten Yumaklı, bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Tarımsal ticaretin ise mevcut potansiyelin oldukça altında olduğunu ifade eden Yumaklı, bu rakamı artırma arzusunu dile getirdi.

Kazakistan’dan Destek

Kazakistan Tarım Bakanı Aidarbek Saparov, tarım sektörüne verdikleri önemi ve bu yıl tarıma ayrılan bütçenin üç kat arttığını vurguladı. İki ülke arasındaki tarımsal ticaret hacmini iki katına çıkarma hedefinde olduklarını belirten Saparov, ilişkilerin daha da ilerleyeceğine inandığını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Afrika'nın Güneyinde Artan Fil Nüfusu Ekosistem Sorunlarına Yol Açıyor

Afrika'nın Güneyinde Artan Fil Nüfusu Ekosistem Sorunlarına Yol Açıyor