Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TOGG motorlu araçlar listesinde neden yok?

TOGG motorlu araçlar listesinde neden yok?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Nisan ayı verilerine göre, TOGG markasının otomobil trafiğindeki düşük varlığı dikkat çekiyor. Verilere göre, TOGG'un her ay trafiğe çıkan 60 bin araç markası arasında yer almaması iktisatçı Mustafa Sönmez'in eleştirilerine yol açtı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TOGG motorlu araçlar listesinde neden yok?
KAYNAK: Haber Merkezi

İktisatçı Mustafa Sönmez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Maksadım polemik değil ama gerçekten merak ediyorum, TOGG üretiliyor mu, niye mesela her ay trafiğe çıkan 60 bin küsür araç markası arasında yok? Bilgisi olan var mı?" ifadelerini kullandı. Sönmez'in bu sorusu, TOGG markasının trafiğe çıkış istatistiklerindeki düşüklüğü gündeme taşıdı.

Nisan Ayı Otomobil Trafik Kayıtları

Nisan ayında Türkiye genelinde toplam 64,694 adet otomobilin trafiğe kaydı yapıldı. Bu veriler, ülkenin otomobil trafiği ve pazar payı dağılımı hakkında önemli ipuçları sunuyor.

En Çok Trafiğe Çıkan Markalar

Nisan ayında trafiğe kaydı yapılan otomobillerin %12,4'ü Renault, %10,1'i Fiat, %9,3'ü Chery, %6,4'ü Peugeot, %5,8'i Volkswagen, %5,7'si Citroen, %5,0'ı Hyundai, %4,9'u Opel, %4,3'ü Toyota, %3,5'i Ford, %3,2'si Skoda, %3,1'i Dacia, %3,0'ı Mercedes-Benz, %3,0'ı MG, %2,6'sı Honda, %2,0'ı Kia, %1,8'i BMW, %1,7'si Volvo, %1,6'sı Audi, %1,6'sı Nissan ve %9,0'ı diğer(2) markalardan oluştu. Bu markalar arasında TOGG'un yer almaması, sektördeki varlığının tartışılmasına neden oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tekirdağ'da 'Zıpkın-13' Operasyonu: Bin 650 Kişinin GBT Sorgulaması Yapıldı

Tekirdağ'da 'Zıpkın-13' Operasyonu: Bin 650 Kişinin GBT Sorgulaması Yapıldı