Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri

Tabutlu eylem

Antalya Diş Hekimleri Odası, Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik taslağını protesto amacıyla siyah tabutlu eylem yapacak. Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tunç, “Taslak yürürlüğe girerse önce muayene sonra poliklinik ve en sonunda merkezlerin

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tabutlu eylem

Antalya Diş Hekimleri Odası, Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik taslağını protesto amacıyla siyah tabutlu eylem yapacak.  Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tunç, “Taslak yürürlüğe girerse önce muayene sonra poliklinik ve en sonunda merkezlerin ortadan kaldırılacağını söyleyebiliriz. Diş hekimleri sermayenin tekelinde, özlük haklarından yoksun, ücretli çalışanlar haline gelecek” dedi.

Diş Hekimleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Hüseyin Tunç, Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik taslağının diş hekimliği mesleğini öldüreceğini öne sürdü. Tunç, yönetmelik taslağını protesto amacıyla  yaptıkları siyah tabutu Sağlık Bakanlığı’nın önüne bırakacaklarını söyledi. Üzerinde ‘Diş hekimliği mesleği’ yazan siyah tabut ile Antalya Diş Hekimleri Odası’nda basın açıklaması yapan  Başkan Tunç, değiştirilmek istenen  yönetmelikle Türk Diş Hekimleri Birliği’nin dışlandığını, tıp alanında yaratılan sermaye birikiminin diş hekimliğinde de oluşturulmaya çalışıldığını diş hekimliğinin de büyük sermaye teslim edileceğini öne sürdü.

Hüseyin Tunç, “Taslak yürürlüğe girerse önce muayene sonra poliklinik ve en sonda merkezlerin ortadan kaldırılacağını söyleyebiliriz. Diş hekimleri sermayenin tekelinde, özlük haklarından yoksun, ücretli çalışanlar haline gelecek” dedi.

BEYAZ ÖNLÜKLÜ KÖLELER

Diş Hekimleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Hüseyin Tunç, taslağın yönetmelik haline dönüşmemesi için gerek mücadeleyi yürüteceklerini kaydederek, “Bugün akşam yola çıkacağız ve Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde Antalya Diş Hekimleri Odası olarak bu yönetmelik taslağının kabul edilemez olduğunu ifade ederek eylemimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Tunç,  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na çağrıda bulunarak, “Gelin bu inadınızdan vazgeçin, bu yönetmelik taslağını bu haliyle çıkartırsanız bu memlekette ve bu topluma en büyük zararı vermiş olacaksınız. Bunun altından ne siz ne de bürokratlarınız kalkamayacak. Diş hekimliği mesleğine sermayeyi soktuğunuz zaman diş hekimliği mesleğini yok etmeyle kalmayacak, aynı zamanda Türk halkının ağız diş sağlığı konusunda nitelikli ve etik tedaviye ulaşmasını da ortadan kaldırmış olacaksınız. Diş hekimlerini sermayeye ucuz iş gücü ve beyaz önlüklü köleler haline getireceksiniz” dedi. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Ferrarili müteahhidin’ psikolojisi bozulmuş

‘Ferrarili müteahhidin’ psikolojisi bozulmuş