Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

İki yıllık ön lisans eğitimini başarıyla tamamlayan adayların 4 yıllık lisans programlarına yerleşmek için girdikleri, 2023 DGS yerleştirme sonuçları açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Kamer Durdu

İki yıllık ön lisans eğitimini başarıyla tamamlayan adayların 4 yıllık lisans programlarına geçişlerine imkan tanıyan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanan sonuçlara göre, en çok tercih edilen bölümler arasında hukuk, mühendislik, işletme ve sağlık bölümleri yer aldı.

Kayıtlar 14-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 14-20 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 14-18 Eylül 2023 tarihleri arasında (18 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59'a kadar) elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

2023 DGS SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Hukuk ve mühendislik bölümleri önde

2023-DGS tercih sonuçlarına göre, en çok tercih edilen bölümler arasında hukuk, inşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, işletme, makine mühendisliği, mimarlık, psikoloji, elektrik-elektronik mühendisliği ve iktisat yer aldı.

Sağlık bölümleri de tercih edildi

Sağlık bölümleri de DGS tercihlerinde öne çıkan bölümler arasında yer aldı. Tıp, diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik, psikolog, sosyal hizmet, biyoloji, kimya ve fizik bölümleri de tercih edildi.

DGS tercih sonuçlarına ilişkin değerlendirme

DGS tercih sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Eğitim Uzmanı Mehmet Yiğit, "Sonuçlara baktığımızda en çok tercih edilen bölümlerin hukuk, mühendislik ve sağlık bölümleri olduğunu görüyoruz. Bu durum, gençlerin bu alanlarda ilerlemek istediğini gösteriyor. DGS, iki yıllık ön lisans eğitimini başarıyla tamamlayan adayların 4 yıllık lisans programlarına geçişlerine imkan tanıyan önemli bir sınav. Bu sınava giren adayların, tercih yaparken kişisel ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Ayrıca, tercih yaparken üniversitelerin akademik kadrosu, ders programı ve sosyal olanakları gibi faktörleri de değerlendirmeleri önemli." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Doğukan Manço hastanelik oldu !

Doğukan Manço hastanelik oldu !