Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Eğitim Ara tatil kaldırılacak mı? Milli Eğitim Bakanı’ndan açıklama

Ara tatil kaldırılacak mı? Milli Eğitim Bakanı’ndan açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatil uygulamasını sürdürme kararı alması durumunda, bu tatillerin bölgesel ve il bazında düzenlenmesini öngörüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ara tatil kaldırılacak mı? Milli Eğitim Bakanı’ndan açıklama
MUHABİR: Süleyman Gezici

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz hafta AKP Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazeteciler, "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" sorusunu sorduğunda Bakan Tekin, "Eğer velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse, bu yılki uygulamayı değerlendirdikten sonra bir karar alabiliriz. Gördüğümüz olumsuz duruma göre hareket ederiz. Şahsi düşüncem, bu uygulamanın Türkiye genelinde değil, bölgesel olarak uygulanabileceği yönünde. İklim koşulları, coğrafi mesafeler gibi faktörler göz önüne alınarak valiliklere inisiyatif bırakılabilir" şeklinde cevap vermişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, mevcut ara tatil uygulamasını bu yıl gözlemleyip değerlendirdikten sonra gelecek yıllarda uygulanıp uygulanmayacağına dair bir karar almayı planlıyor. Eğer ara tatil uygulaması devam ederse, Bakanlık tarafından bu tatillerin bölgelere ve illere göre düzenlenmesi bekleniyor. Ancak, bu yılki değerlendirme sonucunda olumsuz durumlar tespit edilirse, ara tatil uygulamasından vazgeçilmesi düşünülüyor.

Ara tatil uygulaması, eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından 2019 yılında hayata geçirilmişti. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için planlanan ara tatil tarihleri şu şekildedir: "Birinci dönem ara tatili 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma arasında yapılacak."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Takım'ın İtalya maçı aday kadrosu açıklandı

Milli Takım'ın İtalya maçı aday kadrosu açıklandı