Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen 'TÜBİTAK-1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi ve Ön Değerlendirme' adlı seminer, Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Seminere Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Araştırma Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Bulut, Doç. Dr. Aysun Aydın ve Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan gibi önemli isimlerin yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı.

Sunum ve Bilgilendirme

Seminerin ana sunumunu gerçekleştiren Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan, katılımcılara öncelikle Araştırma Dekanlığı'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ardından, projenin önemine değinen Arslan, proje yazma sürecinde adımlara odaklandı.

Nvidia GeForce RTX 50 Serisi Tanıtıldı! İşte Türkiye Fiyatları Nvidia GeForce RTX 50 Serisi Tanıtıldı! İşte Türkiye Fiyatları

Proje yazımının ilk adımının 'Proje Nedir?' sorusunu anlamak olduğunu vurgulayan Arslan, proje fikrinin özgünlüğü ve inovasyon düzeyinin yanı sıra etkisinin de yaygın olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, ideal bir proje hazırlama süresinin 3 ila 6 ay arasında olduğunu ifade etti. Proje özetinin hazırlanmasında, içeriğin net ve anlaşılır olmasının önemine değinen Arslan, hedef ile amacın ayrımına da dikkat çekti.

Önemli Noktalar

Proje amacının ve hedefinin farklı olduğunu vurgulayan Arslan, amacın projenin nihai hedefi olduğunu, hedefin ise ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi ve belli bir zaman diliminde gerçekleştirilebilir olması gerektiğini açıkladı. Ekip ve ekipman oluşturulmasından, bütçe dağılımına kadar detaylara değinen Arslan, proje başvurularının 18 Mart 2024 tarihine kadar devam edeceğini aktardı.

Düzce Üniversitesi'nde TÜBİTAK-1001 Proje Yazma Eğitimi gerçekleştirildi

Editör: Tayfun Akyatan