UEFA'nın Bozkurt soruşturması: Bahçeli'den Merih Demiral'a destek geldi UEFA'nın Bozkurt soruşturması: Bahçeli'den Merih Demiral'a destek geldi

Salatalar, yemeklerin yanında tamamlayıcı olarak tercih ettiğimiz, sağlıklı ve leziz yiyecekler olarak öne çıkıyor. Taste Atlas tarafından hazırlanan Dünyanın En İyi 50 Salatası listesinde ise 7 Türk lezzeti dikkat çekiyor! İşte dünyanın en iyileri arasında girmiş lezzetlerimiz...

Dakos, Girit Adası / Yunanistan

Girit mutfağının vazgeçilmezi Dakos veya ntakos, paximadi adı verilen kuru arpa ekmeğinin üzerine serpilmiş myzithra peyniri, irice doğranmış olgun domates, bütün zeytin, kapari, taze kekik ve birkaç damla zeytinyağı ile hazırlanan geleneksel bir yemektir.

Dakos, Girit Adası Yunanistan

Mechouia, Tunus Mutfağı / Tunus

Tunus'un enfes lezzeti Mechouia, ızgarada büyük parçalar halinde doğranmış soğan, biber, domates ve sarımsakla hazırlanır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir ve tat vermek için kimyon, tuz ve karabiberle harmanlanır.

Mechouia, Tunus Mutfağı Tunus

Şaplak Salatalık, Tibet Mutfağı / Tibet

Tibet mutfağının keyifli atıştırmalığı olan Şaplak Salatalık, özellikle pikniklerde tercih edilir. Salatalık, sarımsak, susam yağı, siyah sirke ve soya sosuyla harmanlanarak hazırlanan bu lezzet, geleneksel Asya tatlarını sunar.

Fghjkü,

Yunan Salatası, Yunanistan Mutfağı / Yunanistan

Yunan mutfağının simgesi olan Yunan Salatası, dörde bölünmüş domates, dilimlenmiş kırmızı soğan ve iri parçalar halinde kesilmiş salatalıktan oluşur. Bol zeytinyağı ve zeytinle servis edilir.

Sderftgyhujıo

Caprese Salatası, İtalyan Mutfağı / İtalya

İtalyan mutfağının gözdesi Caprese Salatası, domates, kremalı mozzarella ve taze fesleğenin muhteşem uyumunu sunar. Basit ama lezzetli bir kombinasyonla damakları şenlendirir.

Tfrdr

Fattuş, Lübnan Mutfağı / Lübnan

Lübnan mutfağının en sevilen salatalarından biri olan Fattuş, geleneksel pide ekmeğine dayanan basit bir tarifle hazırlanır. Diğer malzemelerle zenginleştirilerek servis edilir.

Fattuş, Lü

Šopska Salata, Bulgar Mutfağı / Bulgaristan

Bulgaristan'ın milli yemeklerinden biri olan Šopska Salata, geleneksel bir soğuk salatadır. Taze sebzeler ve peynirle zenginleştirilmiş bu lezzet, sofralara renk katar.

Šopska Salata, Bulgar

Ovcharska Salata, Bulgar Mutfağı / Bulgaristan

Ovcharska Salata, Shopska salatasının basit bir versiyonudur. Salatalık, domates, soğan, biber ve peynirin yanı sıra, mantar, yumurta ve jambon gibi ek malzemelerle servis edilir.

Uguh

Snezhanka Salata, Bulgar Mutfağı / Bulgaristan

Beyaz rengiyle dikkat çeken Snezhanka veya Pamuk Prenses Salatası, salatalık, sarımsak, dereotu, yağ, tuz ve yoğurt gibi temel malzemelerle hazırlanır. Bulgara özgü bir lezzet sunar.

Rdc

Houria, Tunus Mutfağı / Tunus

Tunus'un enfes tatlarından Houria, havuç, harissa, sarımsak, sirke, zeytinyağı, kimyon tohumu ve tuzla hazırlanır. Baharatlı ve ferahlatıcı bir lezzet sunar.

Ftyvuk

Türkiye ise dünya lezzetleri arasında Kısır, Piyaz, Patlıcan Salatası, Zeytin Piyazı, Semizotu, Çoban Salatası ve Zeytin Salatası ile temsil ediliyor.

Uygfvuyşgb

Kaynak: Haber Merkezi