Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Soğan etten daha pahalı! Market fiyatları şok etti

Soğan etten daha pahalı! Market fiyatları şok etti

Pasifik Okyanusu'nun batısında bulunan, dünyanın en çok nüfus barındıran 13.'üncü ülkesinde market fiyatları görenleri şok etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Soğan etten daha pahalı! Market fiyatları şok etti

Pasifik Okyanusu'nun batısında bulunan, dünyanın en çok nüfus barındıran 13. ülkesinde market fiyatlarını gören tekrar tekrar baktı. Bu ülkede sebze etten daha pahalı. İşte şok eden fiyatlar.

SOĞAN DAHA PAHALI

1111-2

Bir Güneydoğu Asya devleti olan Filipinler’de markette satılan sebzelerin fiyatları pes dedirtti. Asgari ücret açısından son yıllarda hızlı artışın görüldüğü Filipinler’de domates 190, patates 140, kuru soğan 80, patlıcan 120, yeşil dolmalık biber 300 TL’den satılıyor. Yusuf Abaz isimli sosyal medya kullanıcısının paylaşımında yer alan raf fiyatları şaşkınlık yarattı.

DFAS

ASGARİ ÜCRET 570 EURO

Filipinler'de 2023 asgari ücret 570 Euro olarak belirlendi. Filipinler’de para birimi olarak ise Filipin Pesosu kullanılıyor.  Bir Güneydoğu Asya devleti olan Filipinler’de markette satılan sebzelerin fiyatları pes dedirtti. Asgari ücret açısından son yıllarda hızlı artışın görüldüğü Filipinler’de domates 190, patates 140, kuru soğan 80, patlıcan 120, yeşil dolmalık biber 300 TL’den satılıyor.

RAF FİYATI ŞOK ETTİ

Yusuf Abaz isimli sosyal medya kullanıcısının paylaşımında yer alan raf fiyatları şaşkınlık yarattı.
Filipinler'de 2023 asgari ücret 570 Euro olarak belirlendi. Filipinler’de para birimi olarak ise Filipin Pesosu kullanılıyor. 

ŞİKOLADAA

ET FİYATINI GEÇTİ

Dünyanın pek çok yerinde soğan temel bir gıda maddesi, et ise daha çok bir lüks olarak görülürken, Filipinler'de soğan fiyatları et fiyatlarını geçmiş durumda. Filipinler’de 1 kilo kırmızı etin kilosu 130 TL. Filipinler'de ekimde 200 peso (yaklaşık 70 Türk Lirası) olan soğanın kilosu bu ay bazı bölgelerde 700 pesoya (yaklaşık 240 Türk Lirası) kadar yükseldi ve bir kilo et fiyatını geçti. 

ASDASDA-3

SOĞAN FİLİPİNLİLER İÇİN LÜKS BİR ÜRÜN

Filipinler’de şekerkamışı, Hindistan cevizi, pirinç, muz, mısır ve ananas, ülkede en fazla yetiştirilen tarım ürünlerinin başında yer alıyor. Ülke ayrıca petrol, nikel-kobalt, gümüş, altın, bakır gibi önemli yeraltı kaynaklarına da sahip. Bakır ve kromda kaynak zenginliği açısından ise dünyada ilk sıralarda yer alıyor. 

DÜĞÜNDE SOĞAN DEMETİ TAŞIYORLAR

ASAA

Soğan fiyatlarının artmasıyla ülkedeki lüks anlayışı da değişmeye başladı. Kıtlık yüzünden mutfaklarda kullanımı gittikçe azalan temel gıda ürünü, düğünlerde çiçek buketinin yerini aldı. Bazı lüks düğünlerde misafirlere nikah şekeri yerine soğan buketi dağıtılıyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Eğitim Vakfı’ndan Başkan Topaloğlu’na ziyaret

Türk Eğitim Vakfı’ndan Başkan Topaloğlu’na ziyaret