Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Cibuti Açıklarında İki Mülteci Botu Battı: 45 *lü

Cibuti Açıklarında İki Mülteci Botu Battı: 45 *lü

Afrika'nın kuzeydoğusunda bulunan Cibuti açıklarında, iki mülteci botunun batması sonucu en az 45 kişinin hayatını kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cibuti Açıklarında İki Mülteci Botu Battı: 45 *lü
KAYNAK: İHA

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, her iki bot da Yemen'den 310 mülteci ile yola çıktı ve Cibuti açıklarında Kızıldeniz'de alabora oldu. Cibuti sahil güvenliği, 45 kişinin yaşamını yitirdiğini doğrularken, 61 kişinin bulunması için geniş çaplı bir arama çalışması başlatıldı. Arama kurtarma operasyonunda IOM'in de desteğiyle 115 mültecinin sağ olarak kurtarıldığı açıklandı.

Arama Çalışmaları Sürüyor

Yetkililer, kayıp kişileri bulma konusunda umutlarını koruduklarını ve hayatta kalanların güvenliği için gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirtti. Haziran ayında da Somali açıklarında bir başka mülteci botu batmış ve bu olayda 56 Somali ve Etiyopyalı mülteci yaşamını yitirmişti.

Afrika Boynuzu'ndan Yemen'e Mülteci Akını

Uluslararası Göç Örgütü'nün raporlarına göre, Eritre, Cibuti, Somali ve Etiyopya’nın yer aldığı Afrika Boynuzu'ndan Yemen’e mülteci akını artıyor. 2022 yılında bu rotayı kullanan mülteci sayısı 73 bin iken, 2023'te bu sayı 97 bin 200’e yükseldi. Mülteciler, çatışmalardan, açlıktan ve kötü yaşam koşullarından kaçarak daha iyi bir yaşam umuduyla tehlikeli deniz yolculuklarına çıkmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa Belediyesi'nden Başpehlivanlara 315 Bin TL Ödül

Muratpaşa Belediyesi'nden Başpehlivanlara 315 Bin TL Ödül