DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, son dönemde yaşanan olaylardan duyduğu endişeyi dile getirerek,“ Demokrasi işçinin ekmeğidir. 35 yıllık diplomayı iptal ederek, yargıyı devreye sokarak siyasi rekabetin ortadan kaldırıldığı bir ortamda yoksulluk, işsizlik ve adaletsizlik büyür. Tehlikede olan tutuklanan siyasetçiler değildir, tehlikede olan soframızdaki ekmektir, çocuklarımızın geleceğidir, demokrasidir, cumhuriyettir, 85 milyon insanıyla bu ülkedir.” dedi.
"BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ"
’Emeğimiz haklarımız, geleceğimiz ve demokrasi için ayaktayız’ sloganıyla Attalos Meydanı’nda bir araya geldi. ‘Emeğimiz, haklarımız, geleceğimiz ve demokrasi için ayaktayız, ’pankartı açan grup, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz’ ’Birleşe birleşe kazanacağız’ sloganları attı.
"ASGARİ İKE YAŞAMAYA MAHKUM EDİLDİ"
DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, milyonların alım gücü hızının düştüğünü, gelir dağılımı adaletsizliğinin ise hızla büyüdüğünü belirtti.
Halkın çok büyük bir bölümünün asgari ile yaşamaya mahkum edildiğini dile getiren Küçük, küçük bir azınlığın ise servetine servet katmaya devam ettiğini kaydetti.
“DEMOKRASİ VE CUMHURİYET KIRMIZI ÇİZGİ”
Hapishanelerin bir yıl önce seçim kazanan siyasetçilerle, sendikacılarla, gazetecilerle ve itiraz eden yurttaşlarla doldurulduğunu savunan Küçük, “ Her gün iktidarın seçim kaybettiği başka bir yerden soruşturma, gözaltı tutuklama ve kayyum haberleri geliyor. Halk desteğini yitirenler, siyasi rakiplerine yönelik hukuk dışı operasyon süreci işletiyor. Buna itiraz eden çocukları, gençleri, işçileri, emekçileri, kadınları, gazeteciler tutuklanıyor. Gösteriş ve yürüyüş hakkını kullanmak tutuklama gerekçesi olarak gösteriliyor. Grev, sendikalaşma, toplantı ve gösteri yürüyüş hakkı, ifade özgürlüğü, seçme ve seçilme hakkına el uzatılıyor. Bu hakların olmadığı ortamda demokrasiden de cumhuriyetten de söz etmek mümkün değildir. Demokrasi ve cumhuriyet hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm işçilerin emeklilerin kırmızı çizgisidir.” ifadelerine yer verdi.
“TEHLİKEDE OLAN EKMEĞİMİZDİR, GELECEĞİMİZDİR”
Demokrasinin işçinin ekmeği olduğunun altını çizen Küçük,” 35 yıllık diplomayı iptal ederek, yargıyı devreye sokarak siyasi rekabetin ortadan kaldırıldığı bir ortamda yoksulluk, işsizlik ve adaletsizlik büyür. Tehlikede olan tutuklanan siyasetçiler değildir. Tehlikede olan soframızdaki ekmektir, çocuklarımızın geleceğidir. Tehlikede olan demokrasidir, cumhuriyettir. Tehlikede olan 85 milyon insanıyla bu ülkedir. Demokrasiyi, Cumhuriyet toplumsal barış ve kardeşliği tehdit eden bu girişimleri püskürtmek hepimizin ortak görevidir. Kimse kendini çok güçlü sanmasın; işçilerden, emekçilerden, emeklilerden, gençlerden, kadınlardan, kısacası halktan büyük güç yoktur.” dedi.
Bir süre daha slogan atan grup daha sonra dağıldı.