Diploması iptal edilen, ardından gözaltına alınan ve verilen karar sonrası tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tek aday olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı belirleme seçiminde partililer dışında yurttaşta sandığa gitti. Antalya’da 70 bin üyesi bulunan ve dayanışma sandıkları ile yüzlerce sandığın kurulduğu Antalya’da yüz binler İmamoğlu için oy kullandı.
İçişleri Bakanlığı’nın son açıklamasına göre Ekrem İmamoğlu görevinden uzaklaştırılırken Başkanı Resul Emrah olan Şişli Belediyesi’ne de kayyım atandı. İçişleri Bakanlığı’nca Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın da geçici tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi. Partililer için 220 civarı sandık kurulan Antalya’da her ilçede yurttaşların da oy kullanabilmesi için çok sayıda dayanışma sandığı kuruldu. Antalya merkezde ASSİM, Mimar Sinan Kongre Merkezi ve Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde büyük yoğunluk olduğu görüldü. On binlerce yurttaşın sandığa gittiği seçim sebebi ile yollarda uzun süreli trafik oluştu. Yurttaşların dayanışma sandıklarına oy atmak için uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. 18 yaşına yeni girmiş gençlerin de sandıklarda oy kullandıkları görülürken salonlarda binlerce kişi İmamoğlu’na destek sloganları attı.
"Seçim Döneminde Böyle Kalabalık Görmedik"
Akdeniz Gerçek’e açıklamalarda bulunan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi. ‘Yılgınlık yok, mücadeleye devam’ diyerek İmamoğlu’na destek gönderen Başkan Kamacı, üyelerin yoğun katılımının yanı sıra, dayanışma sandıklarına büyük eğilim olduğunu ifade etti. Yurttaşların verdiği her oyun Ekrem İmamoğlu’na destek olduğunu ifade eden Başkan Kamacı, ön seçimle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Seçim döneminde böyle kalabalık görmedim. Halktan hem partiye hem İmamoğlu’na karşı muhteşem bir destek var. Seçime yoğun katılım var. Bu kadar güzel bir demokrasi şenliği olamaz. Bu demokrasi coşkusu Türkiye’nin erken seçim istediğinin görüntüsüdür” dedi.