Çaycılar, çayın lezzeti konusunda 'soğuk suyla mı, sıcak suyla mı demlenmeli?' tartışmasını başlattı. Çay soğuk suyla mı demlenir sıcak suyla mı? Detaylar haberimizde...
Çay Soğuk Suyla mı Demlenir, Sıcak Suyla mı?
Türkiye’de uzun yıllardır devam eden 'Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?' tartışmasına yeni bir boyut eklendi. Bu kez çay severler arasında 'Çay soğuk suyla mı demlenir, sıcak suyla mı?' tartışması alevlendi. Çaycılar, soğuk suyla demlenen çayın daha lezzetli olduğunu, sıcak suyla demlenen çayın ise haşlandığını savunuyor.
'Sıcak Suda Demlenen Çay Haşlanır'
Çaycı Şaban Göğne, evde çay demlerken yapılan en büyük hatanın, kuru çayın üzerine kaynar su eklemek olduğunu belirtti. Göğne, 'Kaynar su, çayın demlenmeden haşlanmasına neden oluyor. Soğuk suyla demlenen çay ise geç ısındığı için daha güzel oluyor' dedi. Göğne ayrıca, sıcak suda demlenen çayın çabuk bayatladığını ve tadının daha açık olduğunu ifade etti.
'Soğuk Suyla Demlenen Çay Daha Lezzetli'
Çaycı Emrah Ekeroğlu, çay ocaklarında çayın lezzetli olmasının sebeplerinden birinin soğuk suyla demlenmesi olduğunu vurguladı. Ekeroğlu, 'Sıcak suyla yapılan çayın lezzeti de rengi de soğuk suyla demlediğiniz çay kadar güzel olmuyor' dedi.
Evde Çay Demlemenin Püf Noktaları
Çay sever Teoman Özkalaycı, evde demledikleri çayın dışarıda içtikleri çay kadar lezzetli olmadığını belirtti. Özkalaycı, bunun sebebinin hızlı olsun diye çayı sıcak suyla demlemeleri olduğunu düşündüğünü söyledi. Ümit Pekçakır ise, çay ocaklarında içtiği çayın evde demlediği çaydan daha lezzetli olduğunu ve soğuk suyla demlenen çayı tercih ettiğini ifade etti.