Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bucak ilçesinde bulunan ve Burdur genelinde en fazla kadın işçi çalıştıran işletme olan Duranlar Süt Fabrikasını ziyaret etti ve iftar yaptı.
Kadın Emeğinin Toplumsal Yaşamdaki Önemine Değindi
İşletme yetkililerinden fabrikanın üretim süreçleri ve kadın istihdamına yönelik bilgiler alan Vali Bilgihan, kadın işçilerin yüksek oranda istihdam edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kadın emeğinin ekonomik ve toplumsal yaşamdaki önemine vurgu yapan Bilgihan, kadın istihdamını teşvik eden işletmelere teşekkürlerini iletti. Ayrıca çalışanların Ramazan ayını ve Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.
Ziyarete Kimler Katıldı?
Vali Tülay Baydar Bilgihan, fabrika ziyaretinin ardından Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen programa da katılarak, katılımcılarla günün anlam ve önemini değerlendiren sohbetler gerçekleştirdi. Etkinliklere Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Bucak Kaymakamı Bayram Gale, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır ile Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu da eşlik etti.