Antalya’nın merkez ilçelerinden Muratpaşa Belediyesi, hem nüfusu hem de başarısıyla Türkiye’nin önde gelen belediyelerinden olmuştur. Geçtiğimiz yılın verilerine göre nüfusu 510 bini geç en Muratpaşa, ilimizin Kepez’den sonra ikinci büyük ilçesi olurken, 30’un üzerinde ilin nüfusunu da geçmiştir…


Şimdi tebrikle başlayalım. Ülkemizde de dünyada da belediyeciliğin artık gömlek değiştirdiği malum. Yol, köprü, kaldırım yetmiyor. Zaten artık daralan bütçeyle öyle o çok bir şey de beklemiyor halk. Ama ilgi, duyarlılık, hassasiyet şart. Mesela kent ve çevre sorunlarına, insan hakları ihlallerine, eğitime, sağlığa vs…


Bu anlamda Muratpaşa Belediyesi’ni tebrik ediyorum. İlimizde geçtiğimiz gün sevgilisinin katlettiği Hatice Şimşek sonrasında meclisini bugün Al Yazma Anıtı’nda toplayacak…


Ama yeter mi yetmez. Neden mi? Geçtiğimiz dönem meclis üyesi ve grup sözcüsü olduğum meclis grubumuza önerdiğimiz ama yeşil ışıl alamayan Kadın Sığınmaevi mutlaka yapılmalıdır. Sığınmaevi hem yasal zorunluluk hem de vicdani ödevdir. Belediye, hayırsever işbirliği ve türlü yollarla yapılabilir. Külfet paylaşılabilir…


Başkanın kaygılandığı ‘işletmesinin sağlıklı olması’ için kadın örgütlerimiz, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonumuz buradadır. Yeter ki yardım ve işbirliği isteyin…


Soruna dikkat çekmek kadar, sorunun çözümüne de katkı sunmak lazım…

Yapılan eğitimler, paylaşımlar elbette katkı sunuyor. Ama yaşamı tehlikede olan kadının barınacağı, güçleneceği evler lazım…


Mevcutlar hem yetersiz hem de işlevsiz…

 

BİRAZ DİKKAT VE ÖZEN


Gelelim eleştirimize…


Muratpaşa gibi gözde ve parkları, yeşil alanlarıyla geçmişten bugüne verilen emekle önde olan ilçemizde parkların çoğuna konulan trafolar en önemli görsel kirlilik ve yaşamsal tehdit…


Halkın ortak kullanım alanlarına sokulan trafolar için önerim belediyenin göstereceği yere, mümkün olduğunca de yer altında inşa edilmesi…


Hem fiziki kirlilik ortadan kalkar hem tehlike azalır…


Bakıyorsunuz boyalı saldırılarla görsel kirliliğe dönüşüyor. Ya da akşamları tuvalet olarak kullanıyor ki yanından geçerken nefes almak mümkün değil…


Radyasyon yayması ve hayati tehlikeye sebep olacak kazalara sebep olma ihtimali başlı başına bir tehlike…


Ama bakıyorsunuz okul, park, cami, mezar alanları, kaldırımlar trafolarla kaplı. Halkın sürekli kullandığı bu alanlarda halk sağlığı tehlikede…


Buradan bugün toplanacak ve gündeminde 9 madde olan, 5’i plan tadilatı olan meclise çağrımdır. Bir toplantıda 4 trafo teklifini görüşürken, halkımızın sağlığını, çocuklarımızın güvenliğini düşünün…


Hem belediyemizin hem halkımızın karı için lütfen trafoları yer altına alın…