Belediye-İş Sendikası Başkanlar Kurulu bugün Ankara’da toplandı. Toplantıda işçi ve emekçilerin haklarını ve özgürlüklerini geliştirmeye ve korumaya yönelik çalışmalar değerlendirildi. Toplantı sonrası bir duyuru metni yayımlandı. Metinde bugün gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması hakkında konuşan Belediye-İş Sendikası Başkanlar Kurulu,” İktidar, halkın oylarıyla üç kere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş Ekrem İmamoğlu’nu demokratik zeminde yarışmayı göze alamadığı için diploma iptaliyle, itibar suikastıyla, yargıyı araçsallaştırarak ve hukuku yok sayarak tutuklayarak engellemeye çalışıyor. Hukuk güvenliğinin kalmadığı, hukukun, adaletin, demokrasinin darbe aldığı bir ülkede emekten de emekçinin ekonomik ve sosyal haklarından da bahsetmek mümkün değildir. Ülkemizdeki bütün bu yoksulluğu, hukuksuzluğu, eşitsizlikleri, adaletsizlikleri ancak ve ancak demokrasi ve hukukun üstünlüğüyle ortadan kaldırabiliriz.” dedi.

Gözaltına alınan Antalyalı fenomen Arif Kocabıyık, serbest bırakıldı Gözaltına alınan Antalyalı fenomen Arif Kocabıyık, serbest bırakıldı

“İŞÇİLERİN İMZALANMIŞ TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ YOK SAYILMAK İSTENİYOR”

Anayasal hak olan sendikal örgütlenme grev ve ifade özgürlüğünün önünde engeller olduğunu belirten Başkanlar Kurulu, “Bugün ülkemizde millet iradesi ile seçilen belediye başkanları, ülkemizin aydınları, sanatçıları, gazetecileri her gün akıl almaz suçlamalarla karşı karşıya kalıyor.  İktidarın muhalif gördüğü herkes potansiyel suçlu haline gelirken, ortada suç olmasa dahi cezadan kurtulamıyor; buna karşılık gerçek suçlular, elini kolunu sallaya sallaya ortada dolaşıyor. Artık ülkemizde hiç kimsenin hukuk güvenliği kalmamıştır. Emek sömürüsü artarken, Anayasal sendika seçme, örgütlenme, toplu sözleşme, grev, ifade özgürlüğü, toplantı ve gösteri hakkı önündeki engeller tüm ağırlığıyla sürüyor.  Bir yandan lüks, şatafat, sefahat hız kesmeden sürerken; üç kuruşluk asgari ücret artışı, işçi ücret artışlarının hedeflenen enflasyona göre belirlenmesi, memur, emekli maaşları ve emekli bayram ikramiyelerine yapılan sadaka artışları, emekçileri açlığa yoksulluğa mahkum ediyor. Emekçilerin, vergi sistemindeki adaletsizliklere yönelik itirazları dikkate alınmıyor. Kıdem Tazminatındaki tavan sınırlaması, tavanın da memur maaş artış oranına göre belirlenerek düşük tutulması ile kıdem tazminatı adım adım tasfiye ediliyor. Hukuksuzluklar, adaletsizlikler, emekçilerin hak aramasına engel yaratıyor.  Grevler, “erteleme” adı altında yasaklanıyor, imzalanmış toplu iş sözleşmeleri yok sayılmak isteniyor” ifadelerini kullandı.

TÜM İŞÇİ SENDİKALARINA ÇAĞRI YAPTILAR

Belediye-İş Sendikası Başkanlar Kurulu tüm konfederasyonlara çağrıda bulunarak, “İktidar, Ulusal İstihdam Stratejisi ile uzaktan çalışma, kısmi zamanlı çalışma ve çağrı üzerine çalışma gibi esnek çalışma biçimlerini teşvik ederek, düşük ücretli, kıdem tazminatından ve iş güvencesinden yoksun bir istihdam yapısı yaratmaya çalışıyor. İşkolunda tek sendika, ülkede tek konfederasyon talebini savunan Başkanlar Kurulumuz, haksızlıkların, hukuksuzlukların her geçen gün vicdanları sızlattığı, liyakatsizliğin diz boyu sürdüğü bu sancılı süreçte, başta Türk-İş yönetimi olmak üzere tüm konfederasyonları, ülkemizde, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi, halkın iradesinin her alanda egemen kılınması, işçi hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi için emekçi halkın sesi olmaya, ülkede yaşananlara ses yükseltmeye çağırıyor.” dedi.

Muhabir: Necdet Görkem SUCU