Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) arasında Ekonomik Kalkınma Masası protokolü imzalandı.
İmza törenine BUTSO Başkanı Yusuf Keyik ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar katılırken BUTSO Başkanı Yusuf Keyik protokolün amacının Gölhisar, Çavdır, Altınyayla, Yeşilova, Tefenni, Karamanlı ve Kemer ilçelerini içeren batı Burdur'un dinamiklerini bilimsel yöntemlerle analiz etmek, yerel ekonomiyi güçlendirmek ve ilçelerin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak için ortak projeler geliştirmek olduğunu açıkladı.
"Daha Cazip Bir Eko-Sistem Oluşturulacak"
BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, protokolle bölgeye yatırım çekmek, üretim kapasitesini artırmak ve istihdamı desteklemek için bilimsel temelli projeler üretileceğini ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:
"Akademik bilgi birikimiyle sanayi ve ticaret dünyasını bir araya getirerek, batı Burdur'un ekonomik geleceği için yeni fırsatlar oluşturulacaktır. Bölgenin kalkınması, yalnızca yatırım çekmekle değil, aynı zamanda güçlü iş birlikleri kurarak, akademik bilgiyle saha deneyimini bir araya getirmekle mümkündür. Bu çalışmaların sonucunda batı Burdur ilçelerinde ekonomik kalkınma hızlanacak, yeni iş fırsatları yaratılacaktır. Kadın ve genç istihdamını artıracak, projeler geliştirilecektir. Bölgenin tarım, sanayi ve turizm sektörlerindeki potansiyeli bilimsel verilerle desteklenerek en iyi şekilde değerlendirilecektir. Yerel girişimciler ve yatırımcılar için daha cazip bir eko-sistem oluşturulacaktır."
"Batı Burdur İçin Hayati Önem Taşıyor"
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ise "Sanayicimizin, iş dünyamızın, bu ülke için üretmek adına elini taşın altına koyan, sırtında yük taşıyan, risk alan insanlarımızın üniversitemizin üzerinde hakları vardır. Söz söyleme hakları da vardır, bizden bir şey bekleme hakları da vardır. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Yeter ki bizden talepte bulunsunlar, yeter ki bizden istesinler. Biz bugüne kadar 'Bilgimizi, uzmanlığımızı paylaşmak istiyoruz ama karşılık bulamıyoruz' diye serzenişte bulunuyorduk ama şimdi geldiğimiz noktada Ticaret ve Sanayi Odamız bizden bu tür taleplerde bulunuyor. Biz de memnuniyetle koşa koşa geliyoruz. Batı Burdur için bugün imzalayacağımız protokol bence Burdur'umuzun gelişme potansiyeli çok yüksek olan ama hak ettiği gelişimi sağlayamamış olan bölgesi için çok hayati bir önem taşıyor" açıklamasını yaptı.