Bal Kabağı Seçimi İçin Püf Noktalar
- Yüksek lif içeriği ile kabızlığı önleyici etkisi bulunan bal kabağını seçerken, orta büyüklükte olanları tercih edin.
- Bal kabağının dış görünümü mat olmalıdır, beneksiz ve çatlaksız olanları seçmeye özen gösterin.
- Sert ve gergin kabuklu bal kabağını tercih ederek, olgunluğunu kontrol edin.
- Altında sarılık olup olmadığını kontrol edin; sarılık varsa toprağın altında yeterince olgunlaştığı anlamına gelir.
- Pazardan dilimlenmiş bal kabağı alıyorsanız, lif lif ayrılmayan dilimleri seçin ve dokunarak orta sertlikte olanları tercih edin.
- Turuncu renkte olan bal kabağını seçmek, daha güzel ve olgun bir tat elde etmenizi sağlar.
Bal Kabağı Soyma Püf Noktaları
- Kasım ayından itibaren tüketilmeye başlanan bal kabağını kesmeden önce çatal ile hava almasını sağlayın.
- Keskin bir bıçak kullanarak bal kabağını ortadan ikiye bölün.
- Bal kabağının içindeki çekirdekleri temizleyin.
- İçini çatal yardımıyla temizledikten sonra mikrodalga fırında yaklaşık 1 dakika kadar ısıtarak yumuşamasını sağlayın.
Bal Kabağı Dilimleme İpuçları
- Isınan ve yumuşayan bal kabağını dilimlere ayırın.
- Her dilimi vitamini fazla kaybetmeyecek şekilde ince bir tabaka halinde soyun.
- Hazırlamak istediğiniz tarife göre dilimleri istenilen boyutlarda doğrayın.
- Kabak tatlısı yapacaksanız büyük dilimler, çorba tarifi için küp küp doğranmış dilimler kullanabilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi