Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş P*K'nın 'cezaevi dış koordinasyon' yapılanmasına operasyon

P*K'nın 'cezaevi dış koordinasyon' yapılanmasına operasyon

P*K'nın 'cezaevi dış koordinasyon' yapılanmasına operasyon: HDP İl Başkanı da gözaltına alındı. Detaylar Haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
P*K'nın 'cezaevi dış koordinasyon' yapılanmasına operasyon
KAYNAK: Haber Merkezi

Kocaeli merkezli 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, terör örgütü P*K/K*K'nın cezaevi dış koordinasyon yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü ve örgüte kadrolu militan hazırlamak amacıyla hareket ettikleri tespit edilen 30 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin arasında HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo ile yazar Ayşe Berktay'ın da bulunduğu bildirildi.

HDP'li Santo ve Berktay da gözaltında

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 35 şüphelinin terör örgütü P*K/K*K hükümlülerinin örgütten kopmalarını önlemek için finansal destek sağladıklarını, bulundukları cezaevinde örgütün amacı ve ideolojisi doğrultusunda örgüte kadrolu militan hazırlamak amacıyla 'terör örgütü cezaevi dış koordinasyon' yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüklerini tespit etti. Kocaeli merkezli olarak İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Ankara, Tunceli, İzmir, Muğla, Muş ve Ağrı'da bugün düzenlenen eş zamanlı operasyonda 30 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı yayın, dijital materyal, yüklü miktarda nakit para, sözde flama ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo, yazar Ayşe Berktay ve 1 Kasım 2015'te yapılan 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde HDP tarafından Bursa milletvekili adayı gösterilen Figen Ovat'ın da bulunduğu bildirildi.

Operasyonun P*K'ya darbe vurması bekleniyor

Operasyonla, P*K'nın cezaevi yapılanması içerisinde faaliyet gösteren ve örgüte kadrolu militan kazandırmak amacıyla hareket eden şüphelilerin yakalandığı ve örgütün faaliyetlerine önemli bir darbe vurulduğu değerlendiriliyor.

Operasyon, HDP'nin terör örgütü P*K ile bağlantılarına dair yeni tartışmalara da neden oldu.

HDP'li Santo ve Berktay'ın gözaltına alınması, HDP'nin terör örgütü P*K ile bağlantılarına dair yeni tartışmalara neden oldu. HDP'nin, terör örgütü P*K'nın siyasi uzantısı olarak değerlendirildiği ve bu nedenle P*K'nın faaliyetlerine destek verdiği iddiaları, bu operasyonla yeniden gündeme geldi.

HDP'den operasyona tepki

HDP, operasyona tepki göstererek, "Gözaltına alınanlar, HDP'nin teşkilat mensupları değildir. Bu operasyon, HDP'yi hedef alan bir operasyondur" açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marketten aldığı salatadan öyle bir şey çıktı ki

Marketten aldığı salatadan öyle bir şey çıktı ki