Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Bursa'da Turistlerin 3 Milyon TL'sini ve Araçlarını Gaspettiler: 3 Şüpheli Kıskıvrak Yakalandı

Bursa'da Turistlerin 3 Milyon TL'sini ve Araçlarını Gaspettiler: 3 Şüpheli Kıskıvrak Yakalandı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşanan büyük gasp olayı, jandarma ekiplerinin hızlı ve etkili çalışmasıyla çözüldü. Çinli turistlerin 3 milyon 300 bin TL ve araçları gasp edilerek kayıplara karışan üç şüpheli, Balıkesir'de yapılan operasyonla yakalandı. Olayla ilgili detaylar ve yakalanan şüpheliler hakkında bilgiler haberimizde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa'da Turistlerin 3 Milyon TL'sini ve Araçlarını Gaspettiler: 3 Şüpheli Kıskıvrak Yakalandı
KAYNAK: İHA

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşanan korkunç bir gasp olayı, bölge halkını ve yetkilileri derinden sarstı. Çinli turistlerin 3 milyon 300 bin TL ve araçlarıyla birlikte gasp edilmesi, jandarma ekiplerinin başarılı operasyonu sayesinde kısa sürede aydınlatıldı.

Karacabey’de gasp olayının gerçekleşmesi

Bursa-İzmir otoyolunda ilerleyen 06 DF 2675 plakalı araç, İzmir yönünde seyreden Çinli turistlerin hedefi oldu. Tverxun Xıaokaıti (32) ve Gvang Jun Zhang (28) isimli Çin uyruklu turistler, Karacabey İlçesi Harmanlı Mahallesi yakınlarında bıçaklı iki şahıs tarafından yol ortasında durduruldu. Şahıslar, araçlarının önünü keserek Gvang Jun Zhang’ın boğazına bıçak dayayarak onları araçtan indirdi.

Jandarma ekiplerinin müdahalesi

Turistlerin ihbarı üzerine olay yerine Karacabey İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri, gaspın gerçekleştiği yerden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta terk edilmiş aracı buldu. Araç içinde yapılan incelemelerde, çalınan paraların 22 bin dolar ve 24 bin 500 TL olduğu belirlendi. Toplamda 3 milyon 300 bin TL çalınmıştı.

Şüphelilerin yakalanması

Gvang Jun Zhang’ın ifadesi doğrultusunda, Ali D. (35) isimli şahıs teşhis edildi. Karacabey Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı’nın JASAT İstihbarat ekipleri, gaspçılardan birinin Balıkesir’de kiralanan 10 AAD 810 plakalı araçla kaçtığını belirledi. Erhan K. (45) tarafından kiralanan bu aracın peşine düşen jandarma ekipleri, Balıkesir’deki yetkililere bilgi verdi.

Şüphelilerin yakalanması ve ele geçirilen malzemeler

Titiz bir çalışma yürüten Balıkesir Narkotik Ekipleri, Erhan K. (45), Ali D. (35) ve Halil E. (37) isimli şüphelileri kıskıvrak yakaladı. Araç içinde çalınan paralar, iki adet bıçak ve bir miktar uyuşturucu madde de ele geçirildi. Ali D.’nin 17 adet suç kaydı ve Halil E.’nin 5 suç kaydı olduğu belirlendi.

Yasal sürecin başlaması

Olayla ilgili Karacabey Savcılığı’nın talimatıyla, yakalanan 3 şüpheli ve araçtaki çalınan paralar Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Unsurları tarafından teslim alındı. Şüpheliler hakkında darp, cebir raporları, teşhis tutanakları ve ifadeler alındı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da 5 Katlı Bina Başka Bir Binanın Üzerine Devrildi

Hatay'da 5 Katlı Bina Başka Bir Binanın Üzerine Devrildi