Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Bomba ihbarı yapılan uçak Erzurum'a acil iniş yaptı!

Bomba ihbarı yapılan uçak Erzurum'a acil iniş yaptı!

Hindistan'ın Mumbai kentinden Almanya'ya giden bir yolcu uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Erzurum'a acil iniş yaptı. Yolcular tahliye edildi, güvenlik güçleri incelemelere devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bomba ihbarı yapılan uçak Erzurum'a acil iniş yaptı!
KAYNAK: İHA

Hindistan'ın Mumbai kentinden havalanan Boeing 787-9 (B789) tipi yolcu uçağı, Almanya'nın Frankfurt kentine gitmek üzere yola çıktı. Ancak, uçuş sırasında hiç beklenmedik bir gelişme yaşandı. Uçakta bomba olabileceği yönünde bir ihbar geldi. İhbarın ulaştığı sırada uçak, Erzurum semalarındaydı ve acil bir karar alınarak Erzurum Havalimanı'na iniş gerçekleştirildi.

Güvenlik Güçleri Erzurum Havalimanı'nda Harekete Geçti

Erzurum Havalimanı'na iniş yapan uçakta güvenlik önlemleri hızla devreye alındı. Yolcuların tahliyesi sorunsuz bir şekilde tamamlanırken, güvenlik güçleri uçak içerisinde kapsamlı bir inceleme başlattı. Bomba ihbarının ciddiyeti nedeniyle, ekipler tüm detayları titizlikle değerlendiriyor ve uçağın her noktasını kontrol ediyor.

Erzurum'dan Yapılan Uçuşlar İptal Edildi

Bomba ihbarı sonrası yaşanan gelişmeler yalnızca bu uçuşla sınırlı kalmadı. Erzurum'dan yapılması planlanan Erzurum-İstanbul ve Erzurum-Ankara uçak seferleri iptal edilmek zorunda kaldı. 

Bu iptallerin ardından, havalimanında bekleyen yolcular otobüslerle otellere taşındı. Yetkililer, incelemelerin tamamlanmasının ardından uçuşların yeniden başlayacağını belirtti.

Bakandan açıklama geldi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hindistan'ın Mumbai kentinden Almanya'nın Frankfurt kentine gitmek üzere havalanan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağı Türk Hava sahasında iken yapılan bomba ihbarı üzerine saat 15:38’de acil durum çağrısında bulunmuştur. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğümüzce gerekli koordinasyon sağlanarak güvenlik önlemlerinin de alınması ile uçağın saat 16.38’de Erzurum Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde inişi gerçekleştirilmiştir. 237 yolcu ve 14 mürettebat sorunsuz bir şekilde tahliye edilmiş olup, uçaktaki arama arala çalışmaları devam etmektedir. İlk etapta yapılan incelemeler neticesinde yolcu ve mürettebatta herhangi bir olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Erzurum Havalimanı güvenlik nedeniyle saat 21.00’a kadar notamlanarak trafiğe kapatılmıştır. Gerekli tahkikatların ardından gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Oltu taşı atıklarının ekonomiye kazandırılması için önemli adım

Oltu taşı atıklarının ekonomiye kazandırılması için önemli adım