Akdeniz Belediyeler Birliği ev sahipliğinde düzenlenen 10. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı'nı Anfaş Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Açılışa, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP PM Üyesi Dr. Baran Bozoğlu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, oda ve borsa temsilcileri, katılımcı firmalar ve çok sayıda davetli katıldı. 

Fuarın ev sahibi ve Akdeniz Belediyeler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, özel bir gün olduğunu 18 Nisan 1999 belediye başkanlığına seçildiği ilk gün olduğunu anımsattı ve aynı günkü hizmet aşkıyla çalışmaya devam ettiğini bildirdi. Böcek, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle bu yıl 10’uncusunu düzenledikleri Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın hayırlı uğurlu olmasını diledi. 

Antalya'dan Silivri'deki İmamoğlu'na Selam 3

Kaleiçi’nde Eğlencenin Adı: Ayyaş Meyhane Kaleiçi’nde Eğlencenin Adı: Ayyaş Meyhane

"Bahane ve Mazeret Üretmiyoruz"

Kamu hizmetleri içinde yerel yönetim faaliyetlerinin, kapsamı ve niteliği bakımından farklı bir konuma sahip olduğunun altını çizen Başkan Böcek, ”Bizler hizmet üretme bakımından şartlar ne olursa olsun bahanelere sığınmadan, mazeret üretmeden halkımızın mutluluğu için azimle, gururla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akdeniz belediyeler birliği olarak farklı illerimizde, üye belediyelerimizle işbirliğimizi güçlendiren, bilgi ve tecrübe paylaşımımızı sağlayan periyodik toplantılar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, düzenlediğimiz bu fuar, bilimi ve teknolojiyi esas alarak, belediyelerimize ortak projelere zemin hazırlayacaktır.” diye konuştu.

"Bir İhtisas Fuarı"

Belediyeciliğin, sadece beton yapmak, inşaat yapmak,  imar planları yapmak olmadığının altını çizen Başkan Böcek, “Belediyecilik, insanların yaşamını kolaylaştırmaktır. Doğumundan yaş alana kadar iyi günde, kötü günde her zaman vatandaşının yanında olmaktır. Yerelden kalkınma, çevre duyarlılığı, akıllı şehirler, iklim değişikliği, afet yönetimi, dirençli kentler, sosyal belediyecilik ve kültürel mirasın korunması gibi çok yönlü çalışmayı gerektirir. Düzenlediğimiz bu fuar; ülkemizin uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlayan, teknolojik gelişmelerin takip ve kullanımı kapsamında mahalli idarelere imkanlar sunan, ulusal ve uluslararası değişim ve işbirliğine fırsat veren, 10'uncusunu düzenleyerek başarısını kanıtlamış bir ihtisas fuarıdır.” dedi.

Böcek, marka haline gelmiş olan City Expo Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın katılımcı firmalara; iş ağını genişletme, pazar araştırması, sektörel gelişmeleri takip edebilme ve yerel yönetimlerle bira raya gelme fırsatı sunduğunu belirtti. 

Antalya'dan Silivri'deki İmamoğlu'na Selam 2

Ekrem Başkanı Unutmadı

4 dönem Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı olarak görev yaptığı süre içinde birincisini 14-17 Nisan 2010 tarihinde yaptıklarını, ancak uzun bir süre yapılmayan fuarın göreve tekrar gelmesiyle birlikte kaldığı yerden 10’uncusunu “çevre ve teknoloji” teması ile gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Böcek, “Fuarla eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan yerel yönetimler sempozyumu aracılığıyla, çevre korumada teknolojinin rolü, yenilikçi yaklaşımlar, çevre politikaları, yerel yönetimlerin ve ilgili paydaşların çevre korumadaki rolleri gibi güncel ve önemli konular ele alınacaktır. ziyaretçilerimizin katılımıyla, sempozyum konuşmacıları bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulacak. Bu fuar ve sempozyum sayesinde, kentlerimizin geleceğine dair umut veren fikirler yeşerecek; ortak sorunlara birlikte çözüm üretecek bir yol haritası belirleyecek. Aslında bu fuarın tekrar yapılmasını Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte planlamıştık. Bugün açılışta aramızda olamayan Ekrem İmamoğlu’na Antalya’mızdan Silivri’ye selam olsun. Adalet kısa zamanda tecelli edecektir. Antalya’dan Silivri’ye bir kez daha selam olsun.” dedi.

Antalya'dan Silivri'deki İmamoğlu'na Selam 4

"Yeni İş Birliklerine İlham Kaynağı Olmasını Diliyorum"

Aktüel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Okan Kaya, Fuarın ilkini 14 Nisan 2010 yılında Muhittin Böcek liderliğinde yaptıklarını hatırlatarak, “Fuarı bir sergi olmaktan öte somut işbirliklerinim yapıldığı alana dönüşmüştür. Yeni işbirliklerine yeniliklere ilham kaynağı olmasını diliyorum.” diye konuştu. 

Kruvaziyer Turizmi 14 Yılın Zirvesinde! Antalya'ya 3 Ayda 2 Gemi Kruvaziyer Turizmi 14 Yılın Zirvesinde! Antalya'ya 3 Ayda 2 Gemi

Muhabir: İsa Akar