Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehir trafiğini rahatlatmak ve toplu taşıma kullanımını artırmak amacıyla yeni bir uygulamayı devreye soktu. Halk otobüsleri için özel sağ şerit uygulaması başlatıldı. Ana arterlerde hayata geçirilen bu düzenleme ile toplu taşıma araçları, yoğun trafiğe takılmadan hızlı ve kesintisiz bir şekilde ilerleyebilecek.

Otobüs Şeritleri Boyandı, Bilgilendirme Tabelaları Yerleştirildi

Trafiğin en yoğun olduğu doğu-batı aksındaki Mevlana Kavşağı, Yener Ulusoy Bulvarı ve diğer ana arterlerde otobüslerin kesintisiz hareket etmesini sağlamak için sağ şeritler ayrıldı. Hatalı parkların önüne geçmek amacıyla bu şeritler belirgin bir şekilde boyandı ve bilgilendirme tabelaları yerleştirildi.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Güçsüzleşen İktidar Korku Yayıyor Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Güçsüzleşen İktidar Korku Yayıyor

İlk Etap Başarıyla Tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Şengül, sağ şerit uygulamasının ilk aşamasının başarılı bir şekilde tamamlandığını açıkladı. İlk olarak Mevlana Kavşağı ile Güllük Kavşağı arasında hayata geçirilen düzenlemeyle otobüsler sağ şeridi kullanmaya başladı. Şengül, diğer araç sürücülerinin bu şeridi kullanabileceğini ancak kesinlikle park etme veya duraklama yapamayacaklarını belirtti. Özellikle yoğun saatlerde otobüslerin kesintisiz ilerleyebilmesi için alt geçitlerde sıkışıklık yaşansa bile toplu taşıma araçları üst geçitleri kullanarak yollarına devam edebilecek.

Trafikte Pasif Kalan Şeritler Aktif Hale Geldi

Ana hatlarda hatalı parklar nedeniyle kullanılamayan şeritlerin yeniden aktif hale getirildiğini belirten Şengül, şehir merkezinde günlük yaklaşık 200 bin aracın geçtiği ana arterlerde, hatalı park eden yaklaşık 100 aracın trafik akışını olumsuz etkilediğini söyledi. Bu düzenlemeyle birlikte vatandaşların araçlarını ara sokaklarda veya belirlenen park alanlarında durdurmaları zorunlu hale getirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü, zabıta ekipleri ve Toplu Taşıma Denetmenleri, yeni uygulamanın sürekliliğini sağlamak için denetimlerini artırdı. Kısa süre içerisinde hatalı park eden araçlara yönelik cezai işlemler de başlayacak.

Yeni Düzenleme Antalyaspor Kavşağı ve Meydan’a Kadar Uzayacak

Güllük Kavşağı’ndaki düzenleme çalışmaları devam ederken, otobüslerin sağ şerit kullanımı Antalyaspor Kavşağı’na kadar uzatılacak. Şengül, Güllük Kavşağı’nın şu an kapalı olduğunu ancak kısa sürede açılacağını belirterek, Antalyaspor Kavşağı’ndan başlayarak sağ şerit uygulamasının Mevlana – Meydan arası ile Sağlık İl Müdürlüğü Kavşağı arasında da devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi