Antalya’da son bir haftada gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında kasten yaralama, yağma, hırsızlık ve mala zarar verme gibi suçlardan bin 572 kişi yakalandı. Bu kişilerden 503'ünün aranan şahıs olduğu tespit edilirken, 197 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

JMO Antalya: "Deprem Değil, Denetimsizlik Yıkıyor" JMO Antalya: "Deprem Değil, Denetimsizlik Yıkıyor"

Antalya'da Son 1 Hafta Asayiş Uygulamaların 197 Kişi Tutuklandı

Trafik ve Araç Denetimlerinde 34 Bin 621 Araç Kontrol Edildi

Asayiş denetimlerinde 191 bin 447 kişinin kimlik sorgulaması yapılırken, trafik ekipleri tarafından 34 bin 621 otomobil ve motosiklet incelendi. Bu kontroller sırasında 18 çalıntı, hacizli veya yakalamalı araç ele geçirildi.

Ayrıca, 710 geçici konaklama yeri ve 89 kiralık araç firması denetlenirken, kurallara uymayan 8 işletmeye idari yaptırım uygulandı.

Suç Unsurları Ele Geçirildi

Emniyet ekipleri, suçla mücadele kapsamında düzenlediği operasyonlarda: 77 ateşli silah, 407 fişek ve tüfek kartuşu, 5 kesici alet ele geçirdi.

Antalya'da Son 1 Hafta Asayiş Uygulamaların 197 Kişi Tutuklandı

Para Cezaları Kesildi

Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçuna karışan 22 kişi hakkında işlem yapıldı. Ayrıca, Kabahatler Kanunu çerçevesinde 163 kişiye idari para cezası kesildi.

Kaynak: İHA