Antalya’da sunulan coğrafi işaretli ürünler, hem Türk mutfağını tanıtıyor hem de turistlere unutulmaz lezzetler yaşatıyor.

Gastronomi ile Turizm Çeşitleniyor

Bu yılın ilk 9 ayında 14 milyondan fazla yabancı misafiri ağırlayan Antalya, deniz, kum ve güneşin yanı sıra gastronomi alanındaki yeniliklerle de dikkat çekiyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından başlatılan çalışma kapsamında, otellerde dünya mutfaklarının yanı sıra özellikle Anadolu'ya ait coğrafi işaretli ürünler sunuluyor.

Zengin Menülerle Anadolu Lezzetleri

Şefler, menülerinde Gaziantep baklavası, Kahramanmaraş tarhanası, Antalya piyazı, Antakya zılk sarması, İzmir boyozu, Osmaniye yoğurtlu köbesi, Adana kebabı, Muğla Çaykaması böreği ve Zonguldak beyaz baklavası gibi birçok coğrafi işaretli ürüne yer veriyor. Bu lezzetler, yemeğin ismi ve hangi şehirden geldiği bilgisiyle birlikte turistlere sunuluyor.

Antalya’nın ‘yenidoğan çetesi’ çökertiliyor!  Balıkçı Barınağı’nda para kazanmak için göstermelik ‘mavi kart’ uygulaması Antalya’nın ‘yenidoğan çetesi’ çökertiliyor!  Balıkçı Barınağı’nda para kazanmak için göstermelik ‘mavi kart’ uygulaması

"Mutfaklarımız Ciddi İlgi Görüyor"

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizmin çeşitlendirilmesinde gastronominin büyük bir rol oynadığını belirtti. Tüm Anadolu coğrafyasının yemeklerini otellerin restoranlarında sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Kavaloğlu, “Coğrafi işaretli lezzetleri turistlere tattırıyoruz. Mutfaklarımız ciddi anlamda ilgi görüyor” dedi.

Turistlerin Beğenisi

Hollanda'dan tatile gelen Tessa Kocken, oteldeki yemeklerin kendisini şaşırttığını ve birçok lezzeti beğendiğini söyledi. “18 yıldır Türkiye'ye geliyorum. Yemeklerini, kültürünü ve misafirperverliklerini seviyorum” diyen Kocken, Türk mutfağının zenginliğini takdir ettiğini ifade etti. Almanya’dan gelen Hasan Hüseyin de Türkiye’nin birçok lezzetini tatma imkanı bulduğunu ve özellikle sarmayı çok sevdiğini belirtti.

81 Tescilli Ürün Hazırlığı

Limak Lara Deluxe Hotel ve Resort Oteli’nin mutfak şefi Halil Gökmenoğlu, her hafta 81 şefle birlikte 81 tescilli ürünü hazırladıklarını anlattı. Menüde her gün 50 civarında ilimizin tescilli yemekleri yer aldığını ifade eden Gökmenoğlu, gençlerin birçok Anadolu yemeğini bilmediğini belirterek, “Misafirlere coğrafi işaretli ürünlerimizi anlatıp, tatmalarını sağlıyoruz” dedi.

Fatma Kaçmaz ve Rukiye Zorlu gibi şefler de Adana ve Ege mutfağının lezzetlerini hazırladıklarını ve bu lezzetlerin turistler tarafından yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.

Kaynak: AA