Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerelden kalkınma projelerinden biri olan Halk Et, ekonomik ve kaliteli et ürünleriyle Antalyalıların tercih ettiği bir adres haline geldi. İlk şubesini 2019'da açan Halk Et, bugüne kadar yüz binlerce kişiye ulaşmayı başardı.

Halk Et'te Kalite ve Uygun Fiyat Bir Arada

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in öncülüğünde 11 Aralık 2019’da başlatılan Halk Et projesi, vatandaşlara uygun fiyatlı, sağlıklı ve hijyenik koşullarda et ürünleri sunmaya devam ediyor. İlk olarak Kepez’de açılan Halk Et, daha sonra Manavgat, Alanya, Serik şubeleri ve mobil satış tırı ile tüm Antalya’da hizmet vererek halkın uygun fiyatlı et ürünlerine ulaşmasını sağlıyor. 2019 yılından bu yana toplamda 801 bin 522 vatandaş, 1 milyon 725 bin 732 kilogram et ve et ürününe Halk Et sayesinde ulaşmış durumda.

Antalya'da Taşımalı Eğitime 1 Günlük Ara Verildi Antalya'da Taşımalı Eğitime 1 Günlük Ara Verildi

Sucuk ve Halk Süt Satışı Büyük İlgi Görüyor

Son yıllarda sucuk satışı da başlatılan Halk Et Mağazaları, bu üründe de yoğun talep alıyor. Halk Et, et ürünlerinin yanı sıra günlük taze çiğ Halk Süt satışı da yaparak vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli süt ürünleri sunuyor. Halk Süt, kısa sürede tükenerek vatandaşların güvenle tercih ettiği bir ürün haline geldi.

Destek Yerel Üreticilere: İlk Elden Alım Yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Et Mağazaları'nda satılan et ürünleri, doğrudan yerel üreticilerden alınıyor. Bugüne kadar 467 yerel üreticiden 5 bin 207 büyükbaş ve 9 bin 436 küçükbaş hayvan satın alındı. ANET tarafından uzmanlarca seçilen hayvanlar, ANET'in mezbahasında veteriner gözetiminde hijyenik koşullarda işleniyor.

Kaynak: İHA