Türkiye’de artan enflasyon ve düşen alım gücü vatandaşı zorlamaya devam ediyor. Meyve ve sebze fiyatlarının arttığı son dönemde yurttaş pazarlarda uygun ürünler bulmak isterken tarımsal girdi maliyetlerinin artması sofralara yansıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Hal Verileri
Antalya Büyükşehir Belediyesi hal verilerine göre sarımsağın ve zencefilin kilogramı 200 TL olarak duyuruldu. Yurttaşın sofrasına hal fiyatının ortalama yüzde 30-50 oranında bir artışla gelen meyve ve sebzelerde girdi maliyetleri sebebiyle yükseliş devam ediyor. Avakadonun adedi en düşük 30, en yüksek 55 TL, sivri biberin kilogramı en düşük 45 en yüksek 65 TL, çileğin kilogramı en düşük 100, en yüksek 140 TL, Fasulye en düşük 100, en yüksek 180 TL, salatalık en düşük 30 en yüksek 48 TL, ıspanak en düşük 18, en yüksek 25 TL, karnabahar en düşük 20 en yüksek 30 TL, limon en düşük 12 en yüksek 25 TL, patates en düşük 8 en yüksek 14 TL, kuru soğan ise en düşük 10, en yüksek 19 TL’den işlem görüyor.