İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dalton Çetesi’nin lideri Sinan Memi ve uyuşturucu taciri Atakan Avcı’nın Türkiye’ye iade edilişine dair operasyonun detaylarını paylaştı. Sinan Memi, Kırmızı Bülten ile aranan ve Polonya’dan ülkemize getirilen, Atakan Avcı ise Bulgaristan’dan yapılan operasyonla teslim alındı.

Antalya’da Teravih Namazı Kıldıran Camiler 2025 (Hatimle) Antalya’da Teravih Namazı Kıldıran Camiler 2025 (Hatimle)

Antalya'da da Suç İşleyen Daltonlar Çetesi Lideri Yakalandı

Bakan Yerlikaya, “Herhangi bir büyüklükte olursa olsun, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun organize suç örgütü üyelerini, zehir tacirlerini tek tek yakalayıp ülkemize geri getireceğiz. Bizden kaçamayacaklar” diyerek, suçluların uluslararası düzeyde takibine devam edileceğini vurguladı.

Kırmızı Bültenle Aranıyordu

Sinan Memi, Türkiye adli makamları tarafından 10 ayrı suçtan yakalanması istenen ve Kırmızı Bülten ile uluslararası seviyede aranan bir organize suç örgütü lideridir. Memi’nin, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tasarlayarak öldürme, uyuşturucu ticareti ve terör örgütü propagandası yapma gibi suçlarla bağlantılı olduğu belirtiliyor. Ayrıca, “Tasarlayarak Öldürme ve Kasten Öldürmeye Teşebbüs” suçlarından uluslararası alanda da arama kaydı bulunuyordu.

30 Yıl Hapis Cezası İle Yargılanıyordu

Atakan Avcı, uyuşturucu veya uyarıcı madde ithalatı suçundan Türkiye’de 30 yıl hapis cezası ile yargılanan ve Kırmızı Bülten ile aranan bir zehir taciridir. Bulgaristan'dan Türkiye'ye getirilen Avcı, uluslararası uyuşturucu ticareti ve madde ithalatı suçlarıyla bağlantılı olarak cezalandırılacak.

Ortak Çalışmalarla Başarıya Ulaşıldı

Yerlikaya, Polonya ve Bulgaristan’daki operasyonlarda Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İnterpol-Europol Daire Başkanlıkları, KOM, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Başkanlıkları ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü ortak çalışmalara teşekkür etti. Operasyonun ardından, Sinan Memi Polonya’dan, Atakan Avcı ise Bulgaristan’dan Türkiye’ye Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığı uçağıyla getirilerek Ankara’daki adli makamlarımıza teslim edilmiştir.

Kararlı Mücadeleye Devam Edilecek

Bakan Yerlikaya, bu operasyonla Türkiye’nin organize suç örgütleri ve uyuşturucu ticaretine karşı kararlı bir şekilde mücadelesine devam ettiğini belirterek, güvenlik güçlerinin suçluları takip etme konusundaki azim ve kararlılığının devam edeceğini vurguladı.

Antalya'da Ne Olmuştu?

Antalya'nın Şirinyalı Mahallesi’nde bir güzellik merkezinin kurşunlanması sonrasında, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Daltonlar Çetesi’ne yönelik geniş çaplı bir operasyon başlatılmıştı. Operasyon sonucunda, aralarında CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı A.A.’nın da bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin, Antalya Şirinyalı Mahallesi’nde yer alan bir güzellik merkezini kurşunladığı belirlenen A.P. (19), A.A. (18) ve B.B. hakkında çalışma başlatıldı. Döşemealtı ilçesindeki bir villaya düzenlenen operasyonda, A.P. ve A.A. gözaltına alındı, ancak B.B. evde bulunamamıştı. Yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, şarjör, 139 fişek ve 7 gram uyuşturucu madde ele geçirilmişti.

Soruşturma kapsamında, A.P’yi olay yerine götüren ve kurşunlama eylemini gerçekleştiren K.B.K. (23) ile M.U. (18) de gözaltına gözaltına alınmıştı. K.B.K'nin emniyette verdiği ifadeye göre, A.P’yi kurşunlama olayına götürdüğünü kabul etmişti ve Muratpaşa ilçesindeki bir otomobil galerisini de kurşunladığını itiraf etmişti. K.B.K'nın olayda kullandığı ruhsatsız tabanca da yapılan aramada ele geçirilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi