Antalya’da borç meselesi cinayete dönüştü. 20 yaşındaki Kadir Can İbicek, 45 yaşındaki arkadaşı Alper Aldemir’i, borcun ödenmesi için kız arkadaşı Hatice Ç.’ye tokat attığı ve cüzdanına el koyduğu gerekçesiyle tabancayla vurarak öldürdü. Savcılık, İbicek için ömür boyu hapis cezası talep etti. Olay, 20 Mayıs 2024 akşamı Konyaaltı ilçesi Toros Mahallesi’nde gerçekleşti. İddiaya göre, Alper Aldemir bir hafta önce aynı mahallede yaşayan İbicek ve 32 yaşındaki kız arkadaşı Hatice Ç.’yi evinde misafir etmiş, bu sırada İbicek’e 4 bin lira borç vermişti. Ancak parayı geri alamayan Aldemir, daha sonra Hatice Ç.’nin cüzdanını alarak borcun ödenmesi şartıyla iade edeceğini söyleyip yanlarından ayrılmıştı.
YARIM SAAT İÇERİSİNDE YAKALANDILAR
Olay günü İbicek ve Hatice Ç., tanıdıkları taksi şoförü M.T.’nin kullandığı 07 T 0754 plakalı araçla Aldemir’in evine gitti. Kapıda Aldemir ile karşılaşan Hatice Ç., tartışma sırasında tokat yedi. Çığlıklarını duyan İbicek, taksiden inerek yanındaki tabancayla Aldemir’e ateş etti ve onu öldürdü. Çift, aynı taksiyle olay yerinden kaçtı ancak polis tarafından yarım saat içinde yakalandı. Çok sayıda suç kaydı bulunan İbicek tutuklanırken, Hatice Ç. ve taksi şoförü M.T. adli kontrolle serbest bırakıldı.
ÖMÜR BOYU HAPİS TALEP EDİLDİ
Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, İbicek “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle yargılanıyor. İbicek savunmasında öldürme kastı olmadığını iddia ederken, Hatice Ç. maktulün elinde silah gördüğünü öne sürdü. Taksi şoförü M.T. ise suçsuz olduğunu belirterek beraat istedi.
“BELLİ Kİ ÖLDÜRMEK İÇİN GELMİŞLER”
Olayın tanıklarından, Aldemir’le aynı evi paylaşan Hülya Sarı, “Alper onlara para vermişti. Önce sokakta bağırıp çağırdılar, sonra eve geldiler. Belli ki öldürmek için gelmişler. Alper iki yerinden vuruldu, sonra da kaçtılar” diye ifade verdi. Aldemir’in annesi Safiye Aldemir ise oğlunun cinayete kurban gittiğini ve olayın azmettiricisi olabileceğini düşündüğü başka kişiler olabileceğini söyledi.
Savcı, mütalaasında İbicek’in ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını, Hatice Ç. ve M.T.’nin ise “yardım ve yataklık” suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.