Antalya'da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Fidan Dikim Etkinliği düzenlendi. Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katıldığı programda kızılçam, defne, sedir ve fıstık çamı türleri olmak üzere 5 bin 500 fidan toprağa kavuştu. 

Antalya'da 5 Bin 500 Fidan Toprakla Buluştu 3

Antalya'nın Aksu ilçesinde bulunan Fatih Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Hulusi Şahin'in yanı sıra Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Antalya Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Vali Hulusi Şahin, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

Antalya'da 5 Bin 500 Fidan Toprakla Buluştu 4

Ormancılık Günü ve Nevruz Kutlaması

Dünya Ormancılık Günü ile Nevruz’u bir arada kutlamanın oldukça anlamlı olduğunu belirten Antalya Valisi Şahin, “21 Mart, hem Dünya Ormancılık Günü hem de doğanın yeniden canlandığı, insanların geleceğe umutla baktığı Nevruz günüdür. Nevruz, Türklerin Ergenekon’dan çıkışını simgeleyen ve yeni başlangıçların habercisi bir gündür. Bu özel günü Dünya Ormancılık Günü ile birlikte kutlamak bizim için ayrı bir anlam taşımaktadır." şeklinde konuştu.

Antalya'da 5 Bin 500 Fidan Toprakla Buluştu 2

Vali Şahin Manavgat Yangınlarını Hatırlattı: Ağaçlarımıza Gözümüz Gibi Bakmalıyız

Vali Şahin gelecek kuşakların sağlıklı bir çevrede yaşaması için çalışmaya devam edeceklerini şu sözlerle aktardı:

Düden Şelalesi’nde D*hşet Anları! 15 Metre Yükseklikten Düştü Düden Şelalesi’nde D*hşet Anları! 15 Metre Yükseklikten Düştü

"Ormanlarımız; havayı temizlemek, oksijen sağlamak ve su kaynaklarını korumak gibi sayısız fayda sunar. Ancak geçtiğimiz yıllarda Türkiye tarihinin en büyük yangınlarından biri olan Manavgat yangınlarını yaşadık. Yangından etkilenen alanlarda fidanlarımız hızla yeşeriyor, ormanlarımız yeniden kök salıyor. Ağaçlarımıza gözümüz gibi bakmalıyız, çünkü bir fidanın ağaca dönüşmesi en az 20 yıl sürmektedir. Bugün dikeceğimiz fidanlar, yarının çocukları için birer nefes olacak. Bizler, çocuklarımıza daha yeşil, daha yaşanabilir bir Anadolu bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Koruyucu Aileler Manavgat'taki İftarda Bir Araya Geldi Koruyucu Aileler Manavgat'taki İftarda Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Merkezi