Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Manavgat'ta Geri Dönüşüm Devrimi

Manavgat'ta Geri Dönüşüm Devrimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Manavgat'ta inşa edilen Katı Atık Transfer İstasyonu, tam kapasiteyle hizmet vermeye devam ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manavgat'ta Geri Dönüşüm Devrimi
KAYNAK: Manavgat/Spor Bülten

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Manavgat'ta inşa edilen Katı Atık Transfer İstasyonu, tam kapasiteyle hizmet vermeye devam ediyor. İlçe belediyelerinin kamyonlarıyla toplanan atıklar, bu istasyona getiriliyor. Buradan, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tırlarla Kızıldağ Mahallesi Göğü mevkiindeki Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi'ne sevk ediliyor. Bu süreç sayesinde çöpler bertaraf edilip geri dönüşüme kazandırılıyor.

Ambalaj Atıklarının Ekonomiye Kazandırılması

Manavgat Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi'nde bulunan mekanik ayrıştırma ünitesinde, evsel atıklardan ambalaj atıkları ayrıştırılıyor. Bu ayrıştırma işlemi, ambalaj atıklarının hacimsel büyüklük ve cinslerine göre ayrılması ve balyalanmasını içerir. Ayrıştırılan ambalaj atıkları, ekonomik kazanç sağlamak amacıyla geri dönüştürülüyor. Bu işlem, depolama sahasına gönderilen atık miktarını azaltarak, depolama sahasının ekonomik ömrünü uzatıyor ve çevre kirliliğini önlüyor.

Çevre Dostu Yaklaşım

Bu sistem, döngüsel ekonomi ilkeleri doğrultusunda çevre dostu bir yaklaşım benimseyerek, atıkların geri dönüştürülmesini ve ekonomiye kazandırılmasını sağlıyor. Ayrıca, bu süreç, çevresel etkilerin azaltılmasına katkıda bulunarak sürdürülebilir bir çevre yönetimi hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin yer aldığı internet sitesi erişime açıldı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin yer aldığı internet sitesi erişime açıldı