Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Kemer Belediyesi 5 Yıllık Faaliyetlerini Açıkladı

Kemer Belediyesi 5 Yıllık Faaliyetlerini Açıkladı

Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2019-2023 yılları arasında gerçekleştirdiği faaliyetlerin sayısal verilerini paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kemer Belediyesi 5 Yıllık Faaliyetlerini Açıkladı

Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2019-2023 yılları arasında gerçekleştirdiği faaliyetlerin sayısal verilerini paylaştı. Bu dönemde, daha yeşil bir Kemer için azimle çalışan ekipler, çeşitli mahallelerde toplamda 46.816 metrekarelik alanda 15 park inşa etti.

Yeni Parklar ve Revizyonlar

Ekipler, bu süre zarfında Arslanbucak, Kuzdere, Yeni Mahalle, Merkez Mahalle, Göynük ve Çamyuva mahallelerinde toplamda 15 park inşa etti. Ayrıca, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun talimatlarıyla, yıllar içinde bozulan veya tahrip olan parklarda da revize çalışmaları gerçekleştirildi. Bu kapsamda, toplamda 40.397 metrekarelik 15 parkta revize çalışmaları tamamlandı.

Yeşil Alanlar ve Refüjler

Toplam 12.800 metrekarelik yeşil alan revize edildi ve Göynük Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi’nde 2816 metrekarelik yeni refüj yapıldı. Ayrıca, 11.110 metrekarelik refüj revize çalışmaları gerçekleştirildi.

Çocuk Oyun Grupları ve Spor Aletleri

Park çalışmaları kapsamında, 21 takım çocuk oyun grubu ve 17 takım spor aleti kuruldu. Ayrıca, 2600 metrekarelik kauçuk zemin yapıldı.

Bitkisel Faaliyetler

Kendi seralarında üretim yaparak dışa bağımlılığı azaltan ve tasarruf sağlayan ekipler, ilçe genelinde 650 bin 700 adet mevsimlik çiçek, 15 bin 500 adet çalı ve sarmaşık bitki, 12.000 adet yer örtücü üretti. İlçe genelinde toplam 730.000 adet mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi.

Bakım ve Onarım Faaliyetleri

Tüm yeşil alan, refüj ve parkların çim biçimi ve tırpanla temizliği, dökülen yaprakların temizliği periyodik olarak yapıldı. Ayrıca, yeşil alan, refüj, park ve kaldırımdaki ağaçların türlerine göre uygun mevsimde bakım ve gençleştirme budamaları gerçekleştirildi.

Diğer Faaliyetler

Belediye ekipleri, çeşitli bakım ve onarım faaliyetlerinin yanı sıra, yeşil alanlarda çıkan yabancı otların kökleri ile sökülmesi, kaldırım, bordür, yol kenarları ve uygulama yapılmamış boş arazilerde yer alan yabancı ot ve kuru çalıların temizlenmesi gibi çalışmaları da gerçekleştirdi. Ayrıca, park alanlarında bozulmuş parke taşı ve bordürlerin yeniden döşenmesi ve tamirleri yapıldı. Kemer Belediyesi sınırlarındaki tüm okul ve kamu kurumlarının yeşil alan bakım onarım işleri ile sıhhi tesisat işleri program doğrultusunda yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Boşanma Aşamasındaki Eşini Vurdu! Sosyal Medya Paylaşımları Dikkat Çekti

Boşanma Aşamasındaki Eşini Vurdu! Sosyal Medya Paylaşımları Dikkat Çekti