Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya GENÇLER MYK KAVGASINA MI TUTUŞTU?

GENÇLER MYK KAVGASINA MI TUTUŞTU?

Ertelenen, adayları tek tek çekilen CHP Antalya Gençlik Kolları Kongresi’ne sayılı günler kala Deniz Düğme ve Onur Kayar seçimle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Belediye başkanlarının Onur Kayar’a destek verdiğini, seçime müdahil olduğunu ve gençlerin bu durumdan rahatsız olduğu ifade edilirken Onur Kayar’ı desteklediği iddia edilen Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’nın oğlu Ali Çağın Kara’nın da, yarıştan çekilen aday Semih Kocabaş ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kavgasına tutuştuğu iddia edildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
GENÇLER MYK KAVGASINA MI TUTUŞTU?
MUHABİR: Kamer Durdu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Antalya Gençlik Kolları Kongresi arapsaçına döndü. Hakan Genbeş ve Semih Kocabaş'ın adaylığıyla çıkılan yolda Genbeş'e yapılan linç kampanyası sonrası Genbeş adaylıktan çekilirken, Genbeş'ten sonra aday olan Eraycan Yılmaz da adaylıktan çekildi. 22 Eylül 2024 tarihinde yapılması planlanan seçimin tarihi de değişirken Semih Kocabaş'ın da aday olmadığı seçimde iki yeni aday yarışı sürdürüyor. Onur Kayar’ın ve Deniz Düğme’nin kongre yarışında ortaya çarpıcı bir iddia atıldı. Aday Onur Kayar’ı bazı belediye başkanlarının desteklediği ileri sürülürken, Gençlik Kolları’nın ise bu durumdan rahatsızlık duyduğu ifade edildi. Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’nın Onur Kayar’ı desteklediği ama Kara’nın oğlu Ali Çağın Kara ile Semih Kocabaş arasında MYK’lık kavgası yaşandığı iddia edildi. Niyazi Nefi Kara’nın Kurultay Delege listesini hazırlanacağını söylediği iddia edilirken gençlik kolları üyeleri, belediye başkanlarının seçime karışmasının doğru olmadığını ifade etti.

ÇARPICI İDDİALAR

Gençli Kolları seçimleri ile ilgili çarpıcı iddialarda bulunan bir partili, “Belediye başkanları Onur Kayar’ı gençlik örgütüne dayatıyor. Bu başkanlardan birisi de Niyazi Nefi Kara. Onur Kayar her ilçeye gittiğinde şu belediye başkanı beni destekliyor, bu belediye başkanı beni destekliyor diyerek gençlerin yani delegasyonun bilgisi olmadan algı yürütüyor. Bundan delegelerin haberi yok. İnsanlarda yalan yanlış algıya düşüyor. Onur Kayar tek aday gidiyor diye düşünüyor. Bu Gençlik Kolları’nda ters tepkiye neden oldu. Belediye başkanlarına tepki gelmeye başladı. ‘Gençlik Kolları’na neden belediye başkanları müdahale ediliyor’ diye tepkiler geliyor. Daha önce Semih Kocabaş adaydı. O adaylıktan çekildi. Onur Kayar İl Başkanı olursa, Merkezi Yürütme Kurulu’na (MYK) Semih Kocabaş’ı düşünüyorlar. Kocabaş dışında MYK’lığı isteyen Niyazi Nefi Kara’nın oğlu Ali Çağın Kara da var. Niyazi Nefi Kara, kurultay delegelerinin listesini ‘Ben yapacağım’ diyormuş. Semih Kocabaş ve ekibi de ‘Biz yapacağız’ diyorlar. Kendi içlerinde de sıkıntıları var. Ortalığı karıştırmak istiyorlar. Deniz Düğme ise delegeleri arayarak birebir neler yapabileceğini anlatıyor. Gençlik örgütünün nasıl özgür olacağını, ilçe başkanlarıyla, belediye başkanlarıyla nasıl iç içe çalışacağını anlatıyor. Karşıda da MYK kavgası var. Gençlik Kolları bu durumdan rahatsız” ifadelerini kullandı.

KAYAR’IN ARKASINDA İKİ BAŞKAN 

CHP Kepez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Onur Kayar ve CHP Akseki Gençlik Kolları İlçe Başkanı Deniz Düğme, İl Başkanlığı için yarışacak. Her iki adayın da çalışmalarına başladığı kaydedilirken, seçime 5 kala bir sürpriz olup olmayacağı merak konusu oldu. Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve Manavgat Belediye Başkanı Nefi Kara'nın Onur Kayar'ın adaylığını desteklediği iddia ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Artvin'in Hopa ve Arhavi İlçelerinde Şiddetli Yağış Etkili Oldu

Artvin'in Hopa ve Arhavi İlçelerinde Şiddetli Yağış Etkili Oldu